Google и WordPress са най-опасните сайтове в света за 2010 г.

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
Goldman Sachs и Digital Sky Technologies инвестират 500 млн. долара във Facebook
Goldman Sachs и Digital Sky Technologies инвестират 500 млн. долара във Facebook
04.01.2011
Firefox изпреварва за първи път Internet Explorer в Европа
Firefox изпреварва за първи път Internet Explorer в Европа
04.01.2011

Google и WordPress са най-опасните сайтове в света за 2010 г.

Google е най-опасният сайт в света за 2010 г.

NewTrend.bg, 04.01.2011 г. – Компанията Trend Micro, занимаваща се защита срещу вируси и малуер софтуер, обяви в годишния си доклад, че Google и WordPress са най-опасните сайтове в света за 2010 г.

Trend Micro отбелязва, че огромната популярност на Google е довела и до популярността и сред киберпрестъпниците, които използват търсачката най-вече, за да използват Blackhat SEO схеми ( некоректни похвати за оптимизиране на сайтове ), които да насочват потребителите към зловреден софтуер и опасни реклами чрез AdSense.

Платформата WordPress е избрана за най-опасния софтуер, най-вече заради отворения си код и несигурността от това. Ако платформата не се ъпдейтва и поддържа редовно, хакери са в състояние да проникват в сайтовете и да крадат информация. Хакнатите сайтове се използват като пренасочващи линкове, които обслужват зловреден софтуер или като част от BlackHat SEO схемите.

Операционната система на Apple е посочена като най-рисковата система, заради желанието на технологичната компания да пази грешките си в тайна и да удължава периодите за ъпдейти. През ноември 2010 г. Apple имаше множество уязвимости по пачването на 650 MB ъпдейт, като предишният ъпдейт бе преди 5 месеца.

Списъкът предлага също информация за най-рискованите домейни, файлови формати и интернет протоколи. Въпреки че Google постоянно променя алгоритмите си, за да осуети дейността на спамери и хакери, те също намират начини да заобиколят тези мерки.

The following two tabs change content below.

Мартин Иванов

Мартин Иванов е студент в Икономически университет - Варна, специалност - Международни икономически отношения, с интереси в сферата на маркетинга, финансите, политиката и дипломацията.

Коментари

коментара

5 Comments

 1. Много полезна информация, не предполагах че wordpress е чак най-опасният сайт. Добре беше да го знам 🙂

 2. Мартин Иванов казва:

  За това сме тук – да осведомяваме постоянно 🙂

 3. Ангел казва:

  Добре е да се уточни, че WordPress не е сайт, а система за управления на съдържанието, която се използва за изграждането на сайтове 😉

 4. Ивелина Атанасова казва:

  Забележката е уместна. Благодаря за включването, Ангел!

 5. Мартин Иванов казва:

  Платформата WordPress е избрана за най-опасния софтуер, най-вече заради отворения си код и несигурността от това. 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php