Помощникът на Google Now on Tap превежда всеки текст на екрана на Android

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
ProjectBloks_PR_SequenceC_3000x2000_300ppi-ed
Project Bloks: Отворена хардуерна платформа, достъпна за деца
29.06.2016
Flights-screenshots_2-796x448
Google актуализира търсачката си в помощ на пътешествениците
14.07.2016

Помощникът на Google Now on Tap превежда всеки текст на екрана на Android

google-now-on-tap-translate-e1467819736939

Google се грижи за ползвателите на Android устройства, изненадвайки ги с най-новата си придобивка към инструмента Now on Tab.

google-now-on-tap-translate-e1467819736939

Now on Tab е функция в Android M, която информира потребителите  си за различни места, филми, събитие, и т.н. Най-новата добавка към функцията е създадена, за да работи с операционната система на Android Marshmallow и целта ѝ е да превежда текстове от всякакви езици. Информацията достига до софтуера при натискане на “Home” бутона и превода бива моментално направен.  От компанията споделиха, че функцията работи с английски, френски, италиански, немски, испански, португалски и руски език, както и че не е проблем да работи с няколко езика наведнъж.

Обновеният инструмент на Google ще превежда чуждоезичните текстове на всеки екран, независимо дали става въпрос за приложение или уеб страница. Потребителите просто трябва да натиснат продължително „Home“ бутона след това да изберат опцията „Превод на екрана“. От Google посочват, че функцията ще бъде от полза, когато се използва Google Maps в чужда страна и името на мястото не може да бъде разбрано заради различията в езика.

Към Now on Tab е добавена и още една функция – способност за визуално търсене. В нея са включени сканиране на баркодове и QR кодове с камерата на телефона – ако сканирате даден продукт в магазина, например, Google ще ви покаже подробности и коментари за него. Това и преди беше възможно да се направи, но не всичко беше ясно и удобно. Добавен е и режим „откритие“, който води до поток от визуално съдържание, свързано с това, което се вижда на екрана. Ако, например, искате да потърсите научен материал за космоса, търсачката допълва търсенето ви със снимков материал и видеа на НАСА.

С какво ли друго ще ни изненадат от Google предстои да разберем, а до тогава по-добре да изпробваме новите функции.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php