Paypal се пренася в Yahoo

Говорителката на Yahoo потвърди, че Сам Шрогер – бившият изпълнителен директор на PayPal, се е присъединил към компанията, за да ръководи новия бизнес отдел „Клиенти”.

Миналата седмица стана ясно, че Шрогер е напуснал работата си в eBay, след като осем години ръководеше този продукт, и се е преместил в Yahoo, за да се присъедини към предишния си шеф. Преместването вече е официално.

Скот Томпсън, който напусна PayPal, за да стане изпълнителен директор на Yahoo в края на миналата година зaпочна бавно да събира отново екипа си. Томпсън вече открадна главния ПР на PayPal Аманда Пайрс, за да може тя да поеме отдел „Комуникации“. Шрогер беше следващият очакван избор, след като последният ръководител на отдел „Продукти“ в Yahoo Блейк Ървинг напусна точно преди две седмици.

Шрогер ще ръководи новия бизнес отдел на компанията заедно с Моли Спилман, настоящ изълнителен директор на Yahoo. Новата бизнес политика на компанията се представя като ново разпределение на секторите, което се очаква да бъде фокусирано върху свързването на потребителите с маркетолози и търговци. Бизнесът ще се съсредоточи върху шест основни направления: коли, пътувания, лични обявления, работа, недвижимо имущество и стоки на дребно. 

The following two tabs change content below.

Виктория Денева

Виктория Денева е студент 4-та година по Право във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". Интересува се от различни аспекти на правната материя, свързани с интелектуалната собственост, защита на авторските права, а също и от въпроси в сферата на интернет сигурността и личните данни в интернет.

Реклама

  • Промо код: NEWTREND - 10% отстъпка за всички услуги на SuperHosting.BG - хостинг планове и домейни, нови услуги.

Фейсбуки:

Коментирай

© 2012 Newtrend Media Marketing Events Ltd. | Използването на съдържанието или част от съдържанието на NewTrend, на лого или символи, които се асоциират с марката, без изрично разрешение, подлежи на законови и финансови санкции. Всички права запазени.

css.php