Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
Greenpeace_symbols_continents_globe
Yahoo, Dell и Google – най-зелените компании според доклад на Greenpeace
19.04.2012
YahooAlibaba
Alibaba изкупува обратно половината от общо 40-процентния дял на Yahoo
21.05.2012

Скот Томпсън напуска Yahoo!

yahoo-new-ceo

Породилият се през изминалата седмица скандал с изпълнителния директор на американската компания Yahoo Скот Томпсън поради обявени неверни данни в автобиографията му придоби своята окончателна развръзка.

От Yahoo потвърдиха, че Скот Томпсън не разполага с диплома за инженерна степен по компютърни науки и че ще подаде оставка по лични причини, като на неговото място се очаква да дойде Рос Левинсън.

Скандалът с изпълнителния директор на Yahoo предизвика медиен фурор, след като стана ясно, че Скот Томпсън е посочил невярна информация за своето образование в автобиографията си, че разполага с две бакалавърски степени – по счетоводство и по информатика. След установена проверка се оказа обаче, че той няма бакалавърска степен по информационни технологии, а само такава по счетоводство, което е завършил в Стоунхил Колидж, близо до Бостън.

В своя защита Скот Томпсън заяви, че не е представял невярна информация при постъпването си на работа в компанията. В такъв случай се пита как е била допусната грешката – дали компанията е сбъркала или е била подведена? Разбулването на случай повдигна и въпроса как точно от Yahoo са проверявали информацията, когато са го наемали на работа.

Смяната на поредния изпълнителен директор ще причини допълнителни сътресения в компанията, която усилено се опитва да стабилизира своите позиции на пазара.

The following two tabs change content below.

Мирена Димчева

Мирена Димчева е дипломиран бакалавър по Международни икономически отношения. Интересува се живо от дигитален маркетинг и IT, онлайн комуникации и реклама.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php