Скот Томпсън напуска Yahoo!

Породилият се през изминалата седмица скандал с изпълнителния директор на американската компания Yahoo Скот Томпсън поради обявени неверни данни в автобиографията му придоби своята окончателна развръзка.

От Yahoo потвърдиха, че Скот Томпсън не разполага с диплома за инженерна степен по компютърни науки и че ще подаде оставка по лични причини, като на неговото място се очаква да дойде Рос Левинсън.

Скандалът с изпълнителния директор на Yahoo предизвика медиен фурор, след като стана ясно, че Скот Томпсън е посочил невярна информация за своето образование в автобиографията си, че разполага с две бакалавърски степени – по счетоводство и по информатика. След установена проверка се оказа обаче, че той няма бакалавърска степен по информационни технологии, а само такава по счетоводство, което е завършил в Стоунхил Колидж, близо до Бостън.

В своя защита Скот Томпсън заяви, че не е представял невярна информация при постъпването си на работа в компанията. В такъв случай се пита как е била допусната грешката – дали компанията е сбъркала или е била подведена? Разбулването на случай повдигна и въпроса как точно от Yahoo са проверявали информацията, когато са го наемали на работа.

Смяната на поредния изпълнителен директор ще причини допълнителни сътресения в компанията, която усилено се опитва да стабилизира своите позиции на пазара.

The following two tabs change content below.

Мирена Димчева

Мирена Димчева е дипломиран бакалавър по Международни икономически отношения. Интересува се живо от дигитален маркетинг и IT, онлайн комуникации и реклама.

Реклама

  • Промо код: NEWTREND - 10% отстъпка за всички услуги на SuperHosting.BG - хостинг планове и домейни, нови услуги.

Фейсбуки:

Коментирай

© 2012 Newtrend Media Marketing Events Ltd. | Използването на съдържанието или част от съдържанието на NewTrend, на лого или символи, които се асоциират с марката, без изрично разрешение, подлежи на законови и финансови санкции. Всички права запазени.

css.php