Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
Google-Local
На 7-ми август Google спира Google+ Local за iOS устройства
29.07.2013
nokia_610x436
Microsoft купи Nokia, Windows Phone пък отбелязва неистов растеж
03.09.2013

Новата придобивка на Yahoo! – Rockmelt

rockmelt

Yahoo! Обяви днес, че е социалният уеб браузър Rockmelt е вече в техните редици.

rockmelt

На официалния си блог Rockmelt пише:

 

„ Yahoo ! и Rockmelt имат една обща цел. Да помогнат на хората да открият най-доброто съдържание от мрежата.”

 

През 2009 година Rockmelt слага началото на една нова идея. Компанията предлага  браузър, свързан с Facebook и други социални мрежи. От основаването си компанията печели около 40 милиона долара от високо класни инвеститори като Andreessen Horowitz, Accel Partners, Khosla Ventures, SV Angel.

Все още не се знае за каква сума точно е закупен браузърът от Yahoo, но се носят слухове в мрежата, че става дума за между 60 и 70 милиона долара.

Това е една от многобройните покупки на компанията в последната година. Подобно на тях и Rockmelt – включително приложенията и уеб продукта, слага край на своето съществуване съвсем скоро – в края на месец Август.

Какво всъщност прави Yahoo! през последните няколко месеца? Компанията купува фирми, които имат ресурс от технологии или талант, които могат да им помогнат за един летящ старт в новото време на иновации.  Съвсем наскоро, преди няколко дена, Yahoo! закупи приложението за електронна търговия Lexity. Преди това пък беше факт най-голямата им инвестиция досега – те заплатиха 1,1 милиарда долара за гиганта Tumblr.

Всички очакваме до какъв край, или по-скоро до ново начало,  ще доведе Yahoo! бившият служител на Google – Мелиса Майер.

 

The following two tabs change content below.
Роси харесва новите социални мрежи и старите приятелства. Иновативните стратегии за маркетинг и отлежалите във времето методи на комуникация. Медиите са не само работа, но и начин на живот за нея – като писането. Опитът в различни области - тв- и видео продукции, реклама и лайфстайл журналистика, й дава широкия диапазон от умения, нужен за продуктивна екипна работа, наситена с динамика и вкус към поднасяне на новините, които ни заобикалят и интересуват.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php