Yahoo в партньорство с Getty Images – какво да очакваме?

С печалба от 2,3 млрд. долара за месец май и на трето място сред търсачките американската компанията Yahoo успя да направи значителни подобрения в своите функции за търсене на изображения и видеа с помощта своя нов-стар партньор компанията Getty Images.

снимка: Venture Beat

Макар интернет гигантът все още да не се е съвзел напълно след отстраняването на изпълнителния си директор Скот Томсън, компанията направи вече крачка напред и започна използване на дигитални фотографии с високо качество от мрежата на Getty Images, в която професионални фотографи качват снимки.

Благодарение на партньорството си с Getty, Yahoo ще даде достъп на потребителите при използване на търсачката до повече от 20 хил. нови снимки и ще им изкарва най-актуалните снимки, свързани с последните новини.

Освен това снимките и видеата, които ще се показват при ползване на търсачката, ще имат опция за гледане на цял екран за десктоп и мобилната версия, благодарение на HTML5 технологията.

Резултатите при търсенето на страници ще се появява в по-малки прозорци, които ще показват повече съдържание при прелистване. При резултатите от видео търсенето пък самото видео ще започва при едно преминаване с мишката.

В допълнение, Yahoo ще маркира изкараните резултати от търсенето на снимки и видеа със специален “HQ” бадж. Потребителите ще могат да филтрират резултатите и да следят кои са най-често качваните изображения.

Партньорските взаимоотношения с Getty поставят едно ново начало на сътрудничество между двете компании, които през 2008 г. направиха първи опит да работят заедно и да прехвърлят най-добрите снимки от Flickr  в мрежата на Getty.

The following two tabs change content below.

Мирена Димчева

Мирена Димчева е дипломиран бакалавър по Международни икономически отношения. Интересува се живо от дигитален маркетинг и IT, онлайн комуникации и реклама.

Реклама

  • Промо код: NEWTREND - 10% отстъпка за всички услуги на SuperHosting.BG - хостинг планове и домейни, нови услуги.

Фейсбуки:

2 Коментара

  1. E.I. казва:

    Защо си мислите че HTML5 e някаква космическа технология?

Коментирай

© 2012 Newtrend Media Marketing Events Ltd. | Използването на съдържанието или част от съдържанието на NewTrend, на лого или символи, които се асоциират с марката, без изрично разрешение, подлежи на законови и финансови санкции. Всички права запазени.

css.php