Yahoo в партньорство с Getty Images – какво да очакваме?

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
yahoo-facebook
Facebook и Yahoo! са на път да заровят „томахавката на (патентната) война“
04.06.2012
finally-peace
Facebook и Yahoo си стиснаха ръцете, край на патентните войни!
08.07.2012

Yahoo в партньорство с Getty Images – какво да очакваме?

yahoo-sign

С печалба от 2,3 млрд. долара за месец май и на трето място сред търсачките американската компанията Yahoo успя да направи значителни подобрения в своите функции за търсене на изображения и видеа с помощта своя нов-стар партньор компанията Getty Images.

снимка: Venture Beat

Макар интернет гигантът все още да не се е съвзел напълно след отстраняването на изпълнителния си директор Скот Томсън, компанията направи вече крачка напред и започна използване на дигитални фотографии с високо качество от мрежата на Getty Images, в която професионални фотографи качват снимки.

Благодарение на партньорството си с Getty, Yahoo ще даде достъп на потребителите при използване на търсачката до повече от 20 хил. нови снимки и ще им изкарва най-актуалните снимки, свързани с последните новини.

Освен това снимките и видеата, които ще се показват при ползване на търсачката, ще имат опция за гледане на цял екран за десктоп и мобилната версия, благодарение на HTML5 технологията.

Резултатите при търсенето на страници ще се появява в по-малки прозорци, които ще показват повече съдържание при прелистване. При резултатите от видео търсенето пък самото видео ще започва при едно преминаване с мишката.

В допълнение, Yahoo ще маркира изкараните резултати от търсенето на снимки и видеа със специален “HQ” бадж. Потребителите ще могат да филтрират резултатите и да следят кои са най-често качваните изображения.

Партньорските взаимоотношения с Getty поставят едно ново начало на сътрудничество между двете компании, които през 2008 г. направиха първи опит да работят заедно и да прехвърлят най-добрите снимки от Flickr  в мрежата на Getty.

The following two tabs change content below.

Мирена Димчева

Мирена Димчева е дипломиран бакалавър по Международни икономически отношения. Интересува се живо от дигитален маркетинг и IT, онлайн комуникации и реклама.

Коментари

коментара

2 Comments

  1. E.I. казва:

    Защо си мислите че HTML5 e някаква космическа технология?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php