Coca Cola и PepsiCo променят тайната си рецепта заради канцерогенна съставка

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
anonymous_2084952b
Информатор е предизвикал множеството арести на хакери от LulzSec и Anonymous
07.03.2012
toyota-GRILL
Toyota изправена пред трудни времена
09.03.2012

Coca Cola и PepsiCo променят тайната си рецепта заради канцерогенна съставка

coke-vs-pepsi

Канцерогенна съставка е причината за това, най-големите производители на безалкохолни напитки Coca Cola и PepsiCo да променят тайната рецепта за продуктите си. Съобразно законите на щата Калифорния ако компаниите решат да запазят веществото в състава на напитките си,  те трябва да отбележат на етикета, че то може да предизвика рак.

4-метилимидазол (химически карамел), използван за постигане на цвета на безалкохолните напитки, е вещество, предизвикващо ракови образувания при мишкиСпоред Американската асоциация на производителите на напитки обаче няма доказателства, че то е опасно за човешкото здраве.

 „Въпреки че ние вярваме, че няма опасност за общественото здраве, която оправдава такава промяна, молим нашите доставчици на оцветител да предприемат тази стъпка, така че нашите продукти да не бъдат предмет на изискването на научно неоснователно предупреждение“, заяви представителят на Coca-Coal Диана Карланте пред „Асошиейтед Прес“.

След направените разкрития количеството на канцерогенното вещество е намалено в Калифорния и съдържанието му е далеч по-малко, но новата рецепта предстои да бъде приложена за всички щати, съобщиха от компанията.

Coca-Cola и PepsiCo държат около 90% от пазара на газирани напитки по данни на Beverage Digest. От Американската асоциация за защита на потребителите отправиха апел за по-голяма ясното за потребителите и за предприемане на съответните мерки не само в САЩ, но и в Европа, където регулацията на химикала 4-метилимидазол е още по-либерална.

The following two tabs change content below.

Мирена Димчева

Мирена Димчева е дипломиран бакалавър по Международни икономически отношения. Интересува се живо от дигитален маркетинг и IT, онлайн комуникации и реклама.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php