Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
58ed30b0413d244977e4582f76b41481
Губим ли си времето във Facebook?
26.07.2013
rolls-royce-phantom
Как да пишем СУПЕР ефективни заглавия?
08.08.2013
slide_09

Време е за промяна, пълна промяна.

Не за постоянно, но поне за няколко дни. Може би някои от вас не обичат да променят неща в своя живот. Други пък живеят за това.

576690_308833029185559_772945799_n

Всеки е чувал банални съвети как човек трябва да промени първо себе си, за да може да промени нещата покрай него. От една страна, тези съвети реално са много полезни, но от друга – въобще не действат. Именно защото звучат много просто, а всъщност са много сложни.

Най-трудното нещо на света е човек да промени себе си – своето мислене и начин на живот. Хората до такава степен са привикнали към своето еднотипно ежедневие, че асоциират промяната на нещо със страх и неудовлетворение. На тези хора мога да кажа само едно – в грешка сте.

Всяка една промяна всъщност е за добро, защото ви кара да излезете от сивото ежедневие и своята зона на комфорт – кара ви да се чувствате различни. Всеки иска да бъде различен, но никой нищо не прави по въпроса. Всяка сутрин много от вас отиват на работа не защото искат, а защото всички други хора го правят. А това всъщност е най-малкото.

Ами ако ви кажа, че поне 90% в България не използват мозъка си, ще ми повярвате ли? Сигурно не, но въпреки това ще се опитам да ви накарам.

Може би в момента си казвате, че всеки ден работите много усърдно – както физически, така и ментално. Да, задължително е да използвате своя мозък при всякакви дейности, но това не значи, че той реално работи или се развива.

Интересен факт е, че колкото мозъкът и тялото си приличат, толкова се и различават. Много добре знаете, че когато правите упражнения за своето тяло, то се подобрява с всяка изминала тренировка. Също така, обаче знаете, че на определен период от време вие трябва да смените упражненията, защото тялото привиква. Същото е и при мозъка.

Когато работите или извършвате нещо, което зависи изцяло от мозъчната ви дейност, то вие до някъде развивате своя мозък. Но както при тялото, мозъкът също привиква към дейности, които са извършвани прекално много пъти. Менталното развитие и менталната скука лесно могат да бъдат объркани. Именно защото чувствата, породени от тях, си приличат. Неприятно, но факт.

Сега нека ви попитам. Кога за последно направихте нещо за пръв път? Няма значение дали е за вашето интелектуално развитие или забавление. Ако не може да си спомните, ситуацията е сериозна.

slide_09

Както казах, време е за промяна. Надявам се знаете, че мозъкът е най-уникалният инструмент, с който разполагаме. Защо тогава го пренебрегваме всекидневно? Време е да започнем да го тренираме и то по забавен начин.

Споделям с вас Наръчника на „Красивия Ум“

Сменете ръцете

Какво би било, ако започнете да използвате мишката на компютъра с по-слабата си ръка? Не се притеснявайте, че в началото може да ви е трудно, странно, дори и неприятно. Това упражнение ще събуди мозъка ви и ще го накара да започне да изучава новото действие. Ще се изградят нови нервни окончания. Такива, каквито се изграждат и когато учите нов език или как да свирите на пиано. Използвайте този метод и:

  • Докато си миете зъбите.
  • Докато използвате дистанционното на телевизора.
  • Докато използвате телефона – обаждане или писане на съобщения.

Променете своето ежедневие

Когато започнете да извършвате нови дейности, а дори и стари, но в разбъркан ред, вие ставате по-концентрирани във всяко едно отношение. Това повишава и вашата продуктивност.

  • Преподреждане на мебелите във вашия дом или почистване на работното място – умът започва да се приспособява към нова среда.
  • Сменете маршрута за работа – учудващо колко приятно е да се загубиш.
  • Имате 24 часа на разположение – следете ги като сложите часовника си на другата ръка и то на обратно. Наистина е забавно!

Учете и се забавлявайте

Мислете за мозъкът си като мускул от вашето тяло, който искате да подобрите. Време е да понатоварим мозъка с малко ментални коремни преси.

  • Започнете да използвате играта Lumosity – специален софтуер, който е изцяло насочен към развиване на вашите ментални способности. С много забавни игри вие увеличавате скоростта си на мислене, увеличавате вашата памет и внимание, ставате по-добри в решаването на проблеми.
  • Започнете да четете книги, статии, блог постове за неща, които до сега не сте знаели, че съществуват.
  • Започнете да пеете, докато готвите ново ястие, което винаги сте отказвали да опитате.

Искам да ви кажа, че имах удоволствието да опитам някои от тези неща и резултатите са зашеметяващи. Интересен факт е, че моят брат сега опитва да излезе от зоната си на комфорт като си взима леденостудени душове. Това не знам как точно развива мозъчната дейност, но определено те кара да промениш нещо в своето сиво ежедневие.

 Все пак промяната започва от някъде.

The following two tabs change content below.

Стилиян Запорожанов

Стажант at NewTrend.bg
Стилиян Запорожанов е 22-годишен финансист по образование, но авантюрист по душа. Занимава се със спорт от 14 години и интересите му са в областта на психологията, личностното развитие,екстремните спортове и маркетинга.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php