7- те най- важни умения за успех

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
Designer-WallpaperSian-ZengMagnetic-Khaki-Blue
Как се ценообразува криейтив проект?
16.06.2015
device_laptop_mini_start_cortana
Microsoft пускат Windows 10 на 29 юли
18.06.2015

7- те най- важни умения за успех

Happy-Girl

На пазара на труда валута са уменията. Колкото повече умения имате, толкова по- ценен служител сте. За да бъдете по- привлекателен за повече потенциални работодатели,  за да изкарвате повече пари, за да бъдете по- успешен, за да имате по- блестяща кариера… трябва да притежавате тези умения. Дори и да сте със способностите и ума на Алан Тюринг, рискувате да останете непризнат гений заради неумението да комуникарате например.

Happy-Girl

Тези 7 умения служат за основа на всеки един от нас. Работодателите търсят именно тях и след това се заинтересуват от специфичните умения. Оказва се, че ако 2-ма човека имат еднакво образование, еднакви знания, еднакъв опит и единствената разлика между тях са „меките“ умения, които имат, то този с по- добрия набор от меки умения би се справил в пъти по- добре с работата си.

Ефективна комуникация

Без значение за каква позиция говорим, без значение страната, в която работим, без значение сферата на работа- комуникационните умения са основата на успеха. Комуникацията вече не е просто умението да си говорим с хората, комуникация е и даването на информация на клиент; комуникирането на проблем към мениджъра; работата с колеги; техническа поддръжка по телефон или мейл; продажбите и личните срещи. За да бъдете добри комуникатори се научете да давате еднозначна информация, ясни отговори и конкретни въпроси, бъдете твърди и прецизни, познавайте целта на действията си и очаквания резултат.

Преговори

Преговорите съществуват от както свят светува. Още от древни времена хората са преговаряли за бартери, за цени, за злато, за жени и бракове дори. Днес преговорите се използват със същата сила говорейки си за преговаряне на добра заплата, социални придобивки, изгодна сделка, отстъпка в цена или покачване на себестойност.

Организационни умения

Да бъдете организирани не означава целият ви бизнес да бъде една огромна и детайлна CRM система, таблици, разчети и графици. Организираността значи добра приоритизация, добро управление на времето и висока ефективност. Организираността означава да познавате добре силните и слабите си страни и да ги използвате, както и да умеете да намирате всичко нужно в своя собствен малък бизнес хаос.

Критична интелигентност

Критичното мислене е процес  на решаване на проблеми, който ви позволява да намерите и да се справите с възможни слабости в дадена среда. То дава поле за по- творчески решения на проблемите, по- бърза оценка на лоши ситуации, както и по-бърза разпознаваемост на модели. Хората с висока критична интелигентност са способни да осъзнават, анализират и решават проблеми без външни влияния и са винаги в очакване на възможности за подобрения.

Работа в екип

Не съществува работа,  в която можете да работите съвсем сам. Дори и да работите отвкъщи и на компютър, то несъмнено сте минали през няколко разговори със счетоводител, юрист, доставчик на инернет или оборудване и всъщност сте работили заедно за да обезпечите бъдещето си работно място. Повечето хора работят ежедневно с други хора и способността да сътрудничат, да се разбират, да делегират, да водят и да се водят от други хора е от особено значение за успеха на организацията.

Умения за проучване

Уменията за проучване или търсена на информация стават все по- важни. В днешния свят на безкрайни избори, за да накарате консуматорското общество да хареса именно вас или вашия проект трябва да сте проучили конкуренцията, да сте ги анализирали и да добавите тази финална щриха, която ще ви отличи.  Умението да се ориентирате в океан от информация без това да ви обърква и да губи по- голямата част от времето ви е основополагащо за ефективното управление на времето.

Увереност

Увереността може да бъде придобита, да бъде усъвършенствана и развита точно както всяко друго умение. Увереността се гради с търпение и практика- колкото по- често правите нещо, толкова по- самоуверени ще се чувствате. Увереността води до по- голямо уважение, по- висока точност и по- висока ефективност на всички наоколо. Пък и на всички нас ни е по- приятно да сме около хора със самочувствие, отколкото около хора с липса на такова.

Някои от уменията, за които ви споменахме, се развиват естествено с течение на времето, други се натрупват с професионалния опит, а за трети трябва да работите целенасочено. Ако искате да увеличите максимално шансовете си за успех посветете част от времето си на развитието на тези умения и сами ще разберете тяхната значимост.

 

The following two tabs change content below.

Венцислава Николова

Главен редактор на Newtrend Media и Основател на JUMP Project at JUMP Project
Венцислава Николова е основател на JUMP Project. Занимава се със социално предприемачество, организиране на културни мероприятия, активен доброволец в различни неправителствени организации, а по професия е специалист по човешки ресурси. Обича да работи с и за хората и вярва в теорията на "libre knowledge"- знанието трябва да е безплатно и споделено.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php