Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
unnamed
В клонирането ли се крие бъдещето на здравите деца?
05.07.2016
earth-598267
Да изпратим или да получим космическо ДНК-а?
01.08.2016

Бъдещето на дигиталните процеси

208bf0d

Спомняте ли си ICQ? ICQ е първата онлайн услуга за незабавни съобщения, напълно централизирана, осигуряваща лични профили, както и лични разговори, и най-вече, поставяща основата на съвременните социални мрежи.

Както всичко онова време ICQ си имаше своят славен момент, но остаря и потребителите започнаха да предпочитат по-младите и иновативни предшественички.

Съвсем наскоро получихме известие, че ICQ се опитва да възроди славата си с подобна на Snapchat услуга, която не предлага нищо по-различно от това, което настоящия лидер в социалните мрежи предлага. Точно обратното, наскоро обновените функции на Snapchat дават в пъти повече възможности от това, което тепърва ще се опитва да имплементира на пазара ICQ.

Социалните мрежи не са това, което бяха преди. Вместо да бъдат използвани за развлечение, все по-често хората ги виждат като достъчно добри платформи, които да използват, за да печелят и да развиват бизнес. Социалните мрежи правят пари!

Всичко казано до тук ни навежда на мисълта, че дигитализацията вече е създала съвсем различно направление, което работи достатъчно добре и продължава да търси своя успех в настоящето ни ежедневие, а именно „Управление на бизнес процеси“.

208bf0d

Управлението на бизнес процеси(BPM) е област в оперативното управление, която се фокусира върху подобряване на корпоративното представяне на базата на управлението и оптимизирането на бизнес процесите на компанията. Следователно може да се определи като „оптимизация на оптимизацията.“

Успехът на дигиталния бизнес ще изисква организациите да предприемат по-смели действия, включително генериране на нови бизнес модели и промяна на начина, по който функционират. Според проучване до 2017г. 70 на сто от успешните дигитални бизнес модели ще разчитат на умишлено нестабилни процеси, предназначени да се сменят спрямо нуждите на клиентите.

Бъдещите прогнози на експертите твърдят, че BPM софтуера ще поеме в две насоки, еднакво доходоносни, от които ще растат софтуерните приходи много по-значително, от това, което представлява днешната им траектория.

BPM софтуерът ще се превърне в платформата за бизнес процеси от следващо поколение. Вече за управление на делата е разработен софтуер за подпомагане на по-гъвкави и динамични процеси, и осигурява много технологии на съдържание в рамките на платформата за управление на делата. BPM е прогнозиран да продължи да се движи в тази насока, като добави още повече възможности за подкрепа на динамичното и съвместната работа, включително софтуер за анализи, бизнес процеси, сътрудничество, управление на съдържанието, опит с клиенти, социални и други възникващи софтуерни категории. И това следващото поколение платформа за процеси ще бъде по-лесна за работа на технологичните екипи и други малки групи, като е напълно достъпна от началото до края на смарт телефоните.

Хората занимаващи се с разработване на BPM технологията ще работят в създаването на нов клас динамични, съвместни бизнес приложения за близкото бъдеще. За момента някои BPM продуктите са твърде сложни за операционни процеси, а понякога и организацията им е на ниско ниво. Но това са стотици, дори хиляди, повторяеми процеси, които продавачите на BPM софтуер или техните партньори биха могли да разработят и продават като COTS продукти (софтуерни или хардуерни продукти, които са готови и на разположение за продажба на масовия потребител.), които помагат за процеса и подобряване на техническите знания. Това се прогнозира да бъде следващата голяма вълна в растежа на BPM софтуера.

Дали наистина всичко, така прогнозирано, ще се осъществи или то вече е поставило старта на своя триумф? Предстои ни да разберем как BPM пазарът се превръща от малка бизнес ниша в нещо, което променя дигиталните бизнес процеси из основи.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php