Lenovo работи върху първото Project Tango устройство

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
under-armour-watson
Изкуственият интелект променя спортните ни навици
12.01.2016
facebookblind
Изкуственият интелект на Facebook помага на слепите да виждат
05.04.2016

Lenovo работи върху първото Project Tango устройство

project tango

Lenovo обявиха партньорството си с Google за създаване на първото по рода си Project Tango устройство, което ще позволява на мобилното устройство да контролира физическия свят, точно както ние хората го правим.

project tango

През лятото на 2016г. новият смартфон, захранван от процесор Qualcomm® Snapdragon™, ще превръща екрана на мобилното устройство в магически прозорец, който може да прехвърля дигитална информация и предмети в реалния свят.

Google Project Tango е технологична платформа, която използва подобрена компютърна визия, развита сетивност и следене на движението, които създават 3D изпълнения на екрана, позволявайки на потребителите да проучват средата около себе си чрез устройството си.

Специализираните софтуер и хардуер се грижат за това, устройството да реагира на всяко движение на потребителя – когато той пристъпи напред, назад или встрани. Разработчиците на приложения трансформират дома ви в игрово поле или, казано по друг начин, създадат магически прозорец към виртуални и добавени реалности.

Устройствата, които поддържат Project Tango, разпознават местата, на които вече са били, като – дневната ви, офиса или публични пространства. За разлика от GPS системите, Project Tango навигира и в затворени пространства, като шопинг центъра, например, което позволява на потребителите да открият местоположението на конкретен продукт, стига тази информация да е предоставена. Като използва сензора вътре в устройството, Project Tango може да обхване и трите измерения на стаята, посочвайки точните й мерки, което го превръща в идеалния шопинг асистент, когато пазарувате мебели и декорации за дома.

Като част от партньорството, разработчиците могат да кандидатстват със свои приложения за Project Tango на https://www.google.com/atap/project-tango/app-incubator и да получат финансиране, както и включване на тяхното приложение в смартфона на Lenovo. Периодът за кандидатстване приключва на 15 февруари 2016г.

“За да създадем нови основи в днешната свръхконкурентна индустрия на смартфоните и таблетите, се налага да поемаме риска от приемането или неприемането на иновацията – това е единственият начин истински да променим начина, по който хората използват технологиите”, – каза Chen Xudong, главен вицепрезидент и президент, Mobile Business Group, Lenovo. “Заедно с Google ние пречупваме познатите стандарти за работа с мобилен хардуер и софтуер. Превръщайки общата си визия в реалност, ние създаваме много по-холистично мобилно преживяване, което улавя въображението на днешния потребител.”

 

The following two tabs change content below.

Ивелина Атанасова

Консултант - маркетинг и бизнес развитие at NewTrend: Media | Marketing | Events
Консултант по стратегически маркетинг и бизнес развитие с над 10-годишен опит. Собственик и основател на Newtrend: Media | Marketing | Events - онлайн медия, брандинг агенция и оргaнизатор на първата конференция за деца и технологии - Digital KidZ. Професионалните интереси и компетенции на Ивелина Атанасова са в областта на потребителското поведение, маркетинг анализи и прогнози, бизнес развитие.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php