„Неприкосновеността“ на личната кореспонденция в WhatsApp

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
htc-vive
HTC Vive те отвлича дълбоко във виртуалната реалност
05.04.2016
3Dexpirience
Реалността е 3D
20.04.2016

„Неприкосновеността“ на личната кореспонденция в WhatsApp

WhatsApp

Живеем във времена на силно развити технологии, в които думи като изкуствен интелект и виртуална реалност стават съставна част от ежедневната ни реч. Все по-голяма част от нас използват онлайн пространството, за да общуват, но много малко от нас пък се замислят какво всъщност се случва с тази споделена информация.

От повече от година и половина създадетелите на един от гигантите в чат мрежите WhatsApp се опитват да създадат платформа, която да предпази точно тази информация, която ние така смело споделяме. Усилията на екипа се овенчаха с успех едва вчера когато на екраните на смартфоните ни излезе съобщение с гръмкото съдържание: „Обажданията и съобщенията, които изпращате до този чат са вече криптирани от край до край.“ Новата технология е предназначена да гарантира, че съобщенията не могат да бъдат прихванати и ще останат подсигурени от недоброжелатели.

WhatsApp

„Криптирани от край до край“ буквално означава личната кореспонденция да бъде видима едиствено за изпращачите и получателите на съобщенията. Методът на криптиране работи на принципа на кодиране на съобщението по начин, който изисква специфичен ключ, за да бъде разшифровано отново. Най-хубавото от всичко това е, че не става въпрос само за текстовите съобщения, които си разменяме, но също така за снимките, видеата, гласовите записи, информацията в груповите чатове, както и документите, които прикачваме. Иновацията е достъпна за всички ползватели на Whatsapp, без значение от оперативната система, която използват (IOS, Android, Windows Phone, Blackberry и т.н.), единственото правило е да бъде инсталирана последната версия на приложението.

Със сигурност масовият потребител няма да усети разлика в начина си на онлайн комуникация, но добавянето на криптиране в настоящия момент е огромен израз на подкрепа на технологиите за сигурност, което от своя страна е важна стъпка към бъдещата технологична промяна.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php