Жените – бъдещето на бизнеса

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
Тех индустрията наложи социално равноправие на работното място.
13.04.2016
IoT-Graphic
Какво е Интернет на нещата?
18.07.2016

Жените – бъдещето на бизнеса

women-leaders

Когато говорим за кариера в бизнеса най-често си представяме мъже, заемащи лидерски позиции в големи компании, но защо една толкова интересна сфера за професионално развитие да бъде асоциирана само с мъжко присъствие?

women-leaders

Във времето, в което живеем, все по-малко говорим за дискриминация и сексизъм на работното място, защото все повече жени заемат важни позиции в проспериращи компании. Всички специалистi по кариерно развитие твърдят, че един екип е по-продуктивен и ефективен когато е смесен, затова и по естествен път темите, които ни вълнуват и обсъждаме, са по-скоро ориентирани към насърчаване на младите жени към амбиция и стремеж във високите върхове на професиите си и достойно място в бизнеса редом с мъжете. Благодарение на този начин на мислене с всяка изминала година резултатите от статистическите проучвания за това къде стоят жените в бизнес сектора стават по-позитивни, а наградите и отличията все повече.

Разбира се, има и много изключения, които доказват, че този сектор не е никак лесно поле за работа и борбата и конкуренцията в него са непрекъснати. Много жени, например, напускат бизнеса, защото нямат достатъчно време за семейството си, работата им включва прекалено много пътуване, напрежението, което изпитват ежедневно, е нетърпимо, работните часове са повече, както и други сходни причини. Все повече специалисти по темата, включващи главно жени лидери, считат, че тези проблеми възникват заради липсата на достатъчна образованост на момичетата в ранна детска възраст, което може да бъде избегнато само при промяна в образователната система.

Правителствата на силните икономики работят усилено със специалисти от големи компании, неправителствени организации, университети и институти, за да се справят с този проблем. Вкарват се бизнес часове в програмата на учениците в основните училища, организират се лагери, семинари и състезания по предприемачество за момичета, създават се места за стажове в големи компании където младите жени могат да започнат работа веднага след завършване на образованието си. Всичко това се прави с цел още от малки децата да не разграничават професиите на „женски“ и „мъжки“, а да копнеят за реализация във всяка една сфера.

По всичко личи, че светът се развива в посока, в която жени и мъже ще работят един до друг без значение каква е професията им и все повече жени лидери ще ръководят големи компании. Колкото и трудно да е да си жена в бизнеса, с неспирна амбиция и мотивация за успех, по-нежната половина на човечеството ще постига успех, защото както е казала Еленор Рузвелт: „Жената е като торбичка чай – не можете да кажете колко силна е тя, докато не я потопите в гореща вода.“.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php