В бързината да правим и имаме, забравяме кои сме

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
summer02
На почивка като на почивка. На каква цена? И какво след това?
25.08.2015
снимка: Ерик Болте
Коучинг: Как да създадем най-добрата „кариера” за себе си?
30.09.2015

В бързината да правим и имаме, забравяме кои сме

authentic

Отвсякъде, електронни медии, списания, телевизия, социални мрежи, ни заливат с информация за кой каква кола кара, с кого излиза, къде ходи, в каква къща живее, как живее „елитът“, кой е елитът и това продава и прави пари.

authentic

И някак си се научаваме, че е важно основно какво работиш, каква ти е титлата, как се обличаш, каква кола караш, имаш ли гадже и семейство… И не, че тези неща, символи, не са важни! О, не! Аз самата предпочитам да (и, слава Богу) съм умна, успяла, здрава и богата, отколкото бедна болна тъпачка. Човещинка…

Моята теза е, че е важно защо иска тези неща в живота си и как ги постига.

Виж, искам да съм успяла, да изявявам потенциала си, да съм се развила достатъчно, за да съм полезна на хората да постигат своите цели и мечти. Искам да съм още по-богата – това ми говори, че съм още по-полезна на хората. Хубавото при хората е, че плащаме срещу това да получим продукт или услуга, които са ни ценни и важни по някакъв начин и задоволяват наша потребност, нали? Искам да съм все така умна (е, това ми е най-лесното, че съм си така по рождение и от 12-13,000 книги, които съм прочела досега). Искам да съм красива – това ми показва, че се грижа за здравето, характера и интелекта си.

От една страна, има хора, които искат да са богати, за да карат Mercedes AMG GT S

И това е ОК. Искат така хората да ги гледат и да им се възхищават, искат да се чувстват успели и яки.

Mercedes AMG GT S

Искат хората да живеят в полите на Витоша или в центъра на Ню Йорк. И това е ОК. Искат да се оженят/омъжат по любов и за пари (понякога втората мотивация е по-силна). И това също е ОК. Това си искат хората!

От друга страна, има толкова свидетелства, че Mercedes AMG GT S сам по себе си прави човекът щастлив за 1-3 месеца. След това си става просто кола и човекът отново започва да изпитва онова необяснимо чувство на недостатъчно щастие и успех и продължава да се стреми неистово към следващия „символ“ – кола, жена, любовник, яхта – на това, че е добър, успешен, силен, властен.

И често хората си казваме: Сега ще работя още повече, ще се доказвам, че съм по-добър дори от Иванов, ще ме повишат… и по този начин ще имам повече пари за по-голям апартамент/къща, по-яка кола, по-красива любовница, ще имам и деца и ТОГАВА ЩЕ СЪМ ЩАСТЛИВ/А!

Всъщност, според мен, за да привлечем тези „символи“ на успех и щастие в живота си (пари, коли, жени, мъже, деца, кариера), е важно да сме наясно със себе си. Кой съм аз? Какво е ценно за мен в живота? Не „семейство“, а обич, нежност, сигурност, довере – каквото е за вас всъщност. Не „кола“, а престиж, удобство, свобода на придвижване, разнообразие (каквото за вас всъщност е). Не „кариера“, а изява, признание, престиж, власт, развитие (каквото за вас всъщност е). Не „пари“, а сигурност, власт, влияние, признание, смелост.

Едва когато си дадете сметка каво ви движи всъщност в живота, можете да сте истински щастливи. С това, което имате. Така винаги ще имате това, с което сте щастливи.

Така ще знаете, че можете да получавате колкото нежност, сигурност и любов имате нужда не само като имате семейство, а в процеса на намиране на човека, с когото да създадете това семейство.

Можете да се радвате на признание и престиж, на власт и увереност не само, когато имате много пари, кариера и/или статус в обществото, а като давате нещо ценно на хората, за което те са ви благодарни. И по този начин ще сте си все щастливи, днес, в този момент, във всеки момент.

По същността си всичко е едно и също, важно е отношението ни към нещата от живота. И да разбираме себе си. И да избираме себе си.

The following two tabs change content below.

Зорница Стефанова. Зори.

Собственик и управител at Compass
Сериен предприемач. Професионален старши коуч и Майстор ментор, акредитирана от Европейската акредитираща организация Международен институт по коучинг и менторство. Ментор към Фонд за рисков капитал Илевън, Стопански факултет на СУ Св. Кирил Охридски, Факултет по политология на Централно европейски университет, фирми. Магистър по Икономика, магистър по Политология. Това, което прави с ентусиазъм и успешно е да помага на успели хора, висши ръководители и собственици на бизнеси да бъдат още по-смели и да реализират себе си.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php