На бас, че не знаете за тези функции на Google Now

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
10573818_10202121770997032_988639567_o
Коя е книгата, която те вдъхновява?
05.08.2014
Social Media Site Twitter Debuts On The New York Stock Exchange
Twitter реклама вече и за България
27.08.2014

На бас, че не знаете за тези функции на Google Now

img_0146

Siri на Apple беше сензация, но не за дълго. В семейството на мобилните виртуални асистенти се „присъединиха“ Cortana на Microsoft и Google Now на Google. Последният е сериозен конкурент на Siri, тъй като работи при всички устройства с Android 4.1 и нагоре и е безплатен. Командата е „Okay, Google“ и приложението е готово да изпълнява желания. Функциите на Google Now са колкото еднакви, толкова и различни от тези на Siri, и затова се хващаме на бас, че не знаете за тези, които ще изброим сега.

img_0146

Google Now съществува в рамките на Google Search, една огромна база данни, която винаги има отговор на въпроса ви. В голяма степен Siri и Google Now си приличат, но ето и няколко интересни функции на асистента на Google:

„Решение“ на проблема с трафика

След като зададете на Google Now адресите на дома и местоработата си, ежедневно получавате информационна карта със съвети относно най-краткия маршрут. Още по-конкретна информация ще получите, ако зададете вида на предпочитания от вас метод за придвижване – кола, автобус, пеща и т.н.

На вниманието на спортните фенове

Обичате Шампионска лига? Или NBA? Тенис, волейбол? Кажете на Google Now кой е любимият ви отбор/спортист и ще получавате редовни ъпдейти в реално време.

Напомняне за всичко

Подобно на Siri, и Google Now позволява настройката на напомняния. С командата „Okay, Google … напомни ми да…“ се подсигурявате, че няма да забравите нищо. Предимството пред асистента на Apple е, че Google Now позволява да добавите и локация за напомнянето и таймер.

Google Now знае къде сте паркирали колата си

Колкото и зловещо, толкова и полезно. Използва се акселометърът на смартфона ви, с чиято помощ, Google Now знае кога и къде сте спряли до шофирате и сте започнали да ходите. Когато се върнете да потърсите колата си, вашият асистент ще ви помогне с приблизителната локация.

Любовта към Google Now е навсякъде

Истината е, че Google Now е за Android, но не само. Асистентът работи и на iOS, ако свалите приложението Google Search. Разбира се, има разлика в начина на работа при устройства с Android и с iOS. Например, когато ползвате Google Now с iOS, нямате възможност да използвате данни за контактите, обажданията или имейлите.

Използвате ли Google Now? Споделете в коментарите впечатленията си и допълнете „каласацията“.

The following two tabs change content below.
Моника Георгиева учи Маркетинг в Икономически университет, Варна. Член е на международната студентска организация AIESEC. Интересува се от дигитален маркетинг, IT и реклама.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php