Samsung влага 100 млн. долара в Internet of Things

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
kickstarter
529 млн.долара и над 22 000 проекта в Kickstarter през 2014 година
06.01.2015
google
5 съвета от Google за онлайн сигурност
09.01.2015

Samsung влага 100 млн. долара в Internet of Things

samsung-is-betting-its-entire-future-on-the-internet-of-things

IoT (Internet of Things, букв. Интернет на Нещата) е тенденцията, на която активно започват да наблягат компаниите. Какво представлява IoT? За момента идея, която обаче обещава една напълно нова среда, където всички устройства ще бъдат свързани с помощта на Интернет. Представете си, че се прибирате в дома си, сваляте слушалките на iPod-a си и музиката автоматично се „прехвърля“ на уредбата ви. По този начин ще бъдат свързани всички устройства около нас. В рамките на първия ден от конференцията 2015 International CES в Лас Вегас, Бу-Кеун Йон, CEO на Samsung, заяви, че компанията ще вложи 100 млн. в разработването на IoT.

samsung-is-betting-its-entire-future-on-the-internet-of-things

Йон каза, че през 2017 година се очаква 90% от устройствата с марка Samsung да бъдат свързани по някакъв начин с IoT. За да бъде това възможно и ефективно, сега е моментът, в който Samsung смята да инвестира значителна сума в разработчици  – 100 млн. долара.

За щастие, Samsung обяви, че IoT продуктите ще бъдат отворени и ще работят съвместно с други марки. В противен случай потребителите биха били „заключени“ в екосистемата Samsung.

„Без такъв тип отвореност, не може да има IoT, защото нещата няма да бъдат съвместими“, каза Йон. „За да накараме Internet of Things да работи, е нужна повече от една компания. Повече от една индустрия.

screen-shot-2015-01-05-at-2-08-48-pm

По време на събитието Samsung представи и T1 – SSD с размерите на визитна картичка, приблизително тегло от 1 унция (30 грама) и памет до 1 TB. T1 ще се предлага и във варианти от 256 и 500 GB, а цените ще варират от 179 до 599 долара в зависимост от размера памет.

Какво още ще ни предложи Samsung, предстои да разберем.

The following two tabs change content below.
Моника Георгиева учи Маркетинг в Икономически университет, Варна. Член е на международната студентска организация AIESEC. Интересува се от дигитален маркетинг, IT и реклама.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php