И вие ли объркахте своята професия?

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
cada838fb5ca4dfeb2c90e487c727b95
7 въпроса за ценообразуване, които всеки предприемач трябва да си зададе
30.07.2013
pose_shop
Мода и реклама – ръка за ръка в мобилното приложение Pose
01.08.2013

И вие ли объркахте своята професия?

9de71a94b849fbf57908d0b543f3b2b2

„Предприемачите са готови да работят по 80 часа седмично само и само да не работят 40 часа“ – Лори Грийнър

Спрете до тук и се замислете дали има смисъл да дочитате цялата статия.

9de71a94b849fbf57908d0b543f3b2b2

Предприемачеството не беше ли свободна професия, която предполага да работиш много по-малко от хората, които работят от 9 до 5?

След него се ражда и мисълта – „Работа по 80 часа седмично – как ли пък не. И 40 са ми много!“

Да си предприемач в България звучи много гръмко и рисковано. Ако вземем предвид и факта, че човек работи по 80 часа на седмица, кой реално ще иска да стане предприемач?

На пръв поглед тази „професия“ изглежда предизвикателна и печеливша, но реалността казва друго. Всеки един потенциален предприемач трябва да бъде наясно, че това начинание ще промени не само него, но и всички сфери в неговия живот – връзки, финансово състояние, увереност.  И както сигурно се досещате, промените не винаги носят положителни резултати.

Но ако все пак сте решили, че страхът и провалът са ваши приятели, а не врагове, то вие имате реалната възможност да успеете като предприемач.

Черти, които трябва да притежавате, за да гарантирате своя успех като предприемач

Имате това дразнещо чувство, което непрестанно ви кара да мислите за свои собствени начиния, които да ви изведат от „омагьосания кръг“ (работа от 9 до 5)

Чудите се защо не може да заспите или защо се събуждате по сред нощ, мислейки за нещо. Ясно е, имате идея как да избягате от скучното ежедневие. Това е знак, че е време да поемете риск и да направите следващата стъпка.

Не се притеснявате от факта, че няма да спечелите пари в краткосрочен план

Разбира се, без финансови средства не може – как ще се издържате? Преди да поемете съответния риск, трябва да бъдете подсигурени финансово за определен период от време. Ако сте специалист във вашата област, съществува вариант да практикувате свободно своята професия, като заработвате достатъчно средства за вашето съществуване. Това ще ви спечели време, което бихте използвали за разработване на вашия бизнес. Никой не е казал, че да си предприемач е лесно. Изискват се жертви.

Работите върху своята идея с нестихваща страст и енергия, сякаш сте открили своето призвание

Наистина, когато работата, която вършите, ви харесва, то времето неусетно минава. 80-те часа могат да ви се сторят не като 40, а дори като 20.

В края на 2012г. списание Forbes провежда интервюта с 20 предприемачи, като се оказва, че нито един от тях не работи по-малко от 50 часа на седмица. Болшинството от тях работили между 60 и 100 часа. Някои дори и повече от 100, като това включвало срещи с инвеститори и преследване на клиенти.

Не се страхувате от това да се провалите. За вас това е по-скоро урок, от който печелите

Не е тайна, че доста по-малко от половината стартирани бизнеси успяват да се развият и генерират печалби. Това, че предприемачът смята, че идеята му е уникална, не значи, че тя ще бъде приета от пазара. Целта тук е човек да обърне своето схващане за провала, да гледа от положителната страна и да не се парализира от първия си неуспех. Непримиримостта тук е най-желаното качество. В крайна сметка никой не обича да губи, но всеки се оправдава и приема загубата. Прекалено малко са хората, които не се примиряват и продължават докато постигнат целта си.

Ето и най-характерните черти на най-успелите предприемачи:

  1.  Наличие на мотивация, дори в най-трудните моменти
  2.  Липса на страх от провал
  3.  Изобретателност и съобразителност в рискови ситуации
  4.  Нестихваща страст и енергия по време на работа
  5.  Умение да влияе и убеждава други хора
  6.  Непримиримост

Скъпи, читатели, отделете малко време за себе си и открийте дали притежавате някои от тези черти. Ако има наличие дори на една от тях, то вие имате потенциал, който не бива да бъде прахосан. Използвайте го и променете вашия живот и света към по-добро.

Всичко е възможно, стига да го поискате силно.

The following two tabs change content below.

Стилиян Запорожанов

Стажант at NewTrend.bg
Стилиян Запорожанов е 22-годишен финансист по образование, но авантюрист по душа. Занимава се със спорт от 14 години и интересите му са в областта на психологията, личностното развитие,екстремните спортове и маркетинга.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php