Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
unnamed
LAUNCHub обяви 6-те избрани екипа за събитието Long Weekend 8
30.01.2015
j
7 горещи индустрии за вашия Startup Weekend проект
13.02.2015

Последно повикване за Eleven

eleven

Инвестиционният фонд Eleven обяви последния си конкурс за инвестиционни проекти в рамките на текущия си фонд – през пролетта акселераторът ще отвори вратите си за последната девета финансирана група, след което до края на 2015 ще се фокусира върху подкрепа на вече финансираните фирми и подготовка на нов фонд.
eleven

Eleven беше създаден през 2012 г. с финансиране по европейската програма JEREMIE за подпомагане на стартиращи бизнеси. Първоначалната инвестиция, която Eleven предлага, е в размер на 25 хил. евро срещу 8% дялово участие. В хода на развитието си всяка компания може да получи максимум 200 хил. евро от фонда.

Освен финансовата подкрепа Eleven помага на компаниите, като ги включва в тримесечна обучителна програма, която им дава нужните знания да развият успешен бизнес. Мрежата от ментори, партньори и инвеститори, която фондът предлага на предприемачите, изиграва ключова роля за тяхното излизане на българския и международния пазар.

Какво се случи през последните 2 години?

До момента Eleven има инвестиции в 95 стартиращи компании, регистрирани в България, зад които стоят близо 300 предприемачи от над двадесет държави. Две трети от управляваните от Eleven 12 млн. евро вече са вложени в тези проекти. Останалите 4 млн. евро, с които фондът разполага, ще бъдат инвестирани в най-обещаващите компании от портфолиото на Eleven, които не са достигнали инвестиционния лимит от 200 хил. евро.

От Eleven отбелязват, че София е един от най-динамичните центрове за млади предприемачи в Европа, с над 150 финансирани стартиращи проекта за последните две години. Все по-благоприятна е средата за екипи, разработващи софтуерни решения за бизнеса (SaaS) и хардуерни проекти, заради растящия брой хора с опит в тези области. До момента само в портфолиото на Eleven има привлечени 25 SaaS и 20 хардуерни екипа.

Как да кандидатствате?

Традиционно Eleven инвестира в иновативни стартиращи проекти от България и региона. Фондът финансира както софтуерни, така и хардуерни решения, които имат глобален потенциал за растеж. Основните критерии за инвестиция са големината на пазара и добрата съвместна работа на екипа по конкретния проект.

От Eleven очакват последният им конкурс за кандидатстване да бъде най-конкурентният до момента, предвид броя референции, идващи от все по-голямата общност от предприемачи, ментори и инвеститори, близки до фонда.

Първият етап на кандидатстване включва попълване на онлайн апликационна форма до 8 март. След разглеждане на всички кандидатури, екипът на Eleven ще покани подбрани екипи на интервюта в София, Пловдив, Варна и няколко други града в региона. Най-обещаващите екипи ще бъдат поканени на финалната фаза на интервюта, която ще се проведе в София в средата на април.

През февруари фондът ще обяви дати за срещи с предприемачи, завършили програмата на Eleven, които ще споделят своя опит и ще дадат насоки на новите кандидати. Срещите ще се организират в различни градове в региона и ще се оповестяват в сайта и социалните мрежи на фонда.

Ще има ли фонд след 2015 г?

През втората половина на 2015 екипът на Eleven ще работи активно по подготовката на следващ фонд. Новият проект „11.2“ ще се опита да надгради над добрите практики и натрупания от Eleven опит.

The following two tabs change content below.

Ивелина Атанасова

Консултант - маркетинг и бизнес развитие at NewTrend: Media | Marketing | Events
Консултант по стратегически маркетинг и бизнес развитие с над 10-годишен опит. Собственик и основател на Newtrend: Media | Marketing | Events - онлайн медия, брандинг агенция и оргaнизатор на първата конференция за деца и технологии - Digital KidZ. Професионалните интереси и компетенции на Ивелина Атанасова са в областта на потребителското поведение, маркетинг анализи и прогнози, бизнес развитие.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php