Български награди за уеб: Мобилният достъп и електронната търговия са тренд

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
techsylvania
Techsylvania провокира румънската стартъп екосистема да се „размърда“
05.06.2015
1525352_1765019280391349_4509406110230790953_n
Inoreader, Мтел и Телерик са големите победители в конкурса „Български награди за уеб“
22.06.2015

Български награди за уеб: Мобилният достъп и електронната търговия са тренд

ecommerce

Интернет пространството у нас се променя с бързи темпове, а мобилният достъп и електронната търговия са най-значимите тенденции през последните месеци.

ecommerce

Крайният срок за записване в тазгодишното издание на конкурса “Български награди за уеб” изтича на 10 юни, съобщиха организаторите от Българската уеб асоциация. През последните години надпреварата се наложи като най-влиятелния формат за оценяване на постиженията в интернет пространството у нас, а победителите са предпочитани от клиентите на услуги за уеб дизайн и уеб разработка. В конкурса, който се провежда за седма година, до сега са участвали общо над 1200 фирми. Желаещите да се включат в тазгодишното издание, могат да се регистрират на адрес www.webawards.bg, а миналогодишните участници могат да се възползват от 5% отстъпка от цената. С 20% е по-ниска таксата участие за членове на Българската уеб асоциация, а също с 5% – за партньори на инициативата.

Конкурсът „Български награди за уеб“ всяка година представя постиженията в интернет бранша, отразявайки промените, които настъпват в него и в обществото ни, под влиянието на новите технологиите. Двете най-значими тенденции в сектора през последните месеци са бързият ръст в използването на мобилен интернет, както и нарастващото използване на електронна търговия. По последните данни над 40% от българското население вече разполагат със смартфони и ги използват за различни онлайн услуги, което осезаемо променя начина, по който се достъпват уебсайтовете. Една любопитна тенденция, която беше анонсирана през последните дни е, че електронната търговия е довела до сериозен ръст при пощенски услуги. Информация, която за мнозина е изненадваща, предвид дългогодишните прогнози, че интернет ще „убие“ традиционната поща. И която същевременно е много показателна за нарастващото влияние на онлайн продажбите, които продължават да бележат двуцифрен ръст на месечна база през първата половина на 2015 година.

Именно електронният бизнес е и сред най-интересните категории в тазгодишното издание на „Български награди за уеб“. Конкурсът ще продължи да приема участници до 10 юни, след което ще бъде публикуван финалният списък с всички одобрени кандидати. Церемонията по награждаването на победителите пък ще се проведе на 18 юни, в присъствието на над 120 представители на технологичния сектор, медиите и партньорски организации.

Проектите ще се оценяват по предварително определени критерии за всяка категория, които имат заложени тежести, формирайки сложни коефициенти. Освен това номинираните проекти, които ще се представят на живо пред публика и жури, могат да проследят оценяването на всеки член на журито, както и общата си оценка, с което се постига пълна прозрачност на резултатите.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php