ePay отбеляза 15 години от първата онлайн транзакция у нас

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
drupal_sofia
Drupal Camp на 01 ноември 2014
14.10.2014
20141204_141630
Предприемаческата екосистема в България
10.12.2014

ePay отбеляза 15 години от първата онлайн транзакция у нас

ePayMediaTalks-GeorgiMarinov-26122014 (1)

На 26 ноември 2014 година платформата за електронни разплащания – ePay.bg отбеляза 15 години от първата онлайн транзакция в България. Годишнината на ePay.bg даде повод за обзор на ключовите факти от развитието на платформата у нас.

Към настоящия момент има регистрирани 433 182 уникални потребители, като през последните 8 години се отчитат средно по 40 000 нови на годишна база. В периода от създаването си до момента през ePay.bg са извършени общо 28 850 991 брой транзакции на стойност 1 754 815 680лв.

По данни, споделени от ePay, най-често потребителите купуват онлайн дрехи, аксесоари и услуги, предимно от сайтове за колективно пазаруване. Преобладаващата част от потребителите са живеещи и работещи в големите градове, на средна възраст между 30 и 45 години, с висше или средно образование, с доходи около средните за страната. Превес имат мъжете, като съотношението спрямо дамите е 60% на 40%.

Първата транзакция в историята на платформата е направена през ноември 1999 година, когато е закупен диск на българската рок група ФСБ. През февруари 2009 година е отчетен рекорден брой транзакции, когато за по-малко от час, са продадени 2265 билета за концерта на Мадона в България.

В рамките на събитието Георги Маринов – изпълнителен директор на ePay.bg представи обновения сайт на компанията, мобилната версия на ePay.bg. Представена бе и новата услуга PayFly, чрез която могат да се генерират и изпращат фактури, лесно да се следят и управляват плащания по тях, както и да се изпращат искания за плащане по email, SMS или с QR код с информация и инструкции за различните варианти за плащане.

Мобилното приложение на ePay.bg е достъпно за потребителите на iOS и Android, като предлага бърз начин за плащане на сметки към по-голяма част от комуналните компании, мобилни оператори и финансови институции в страната. Предоставя възможност и за искане за плащане и изпращане на пари чрез посочване на имейл или мобилен телефон на получателя, както и пазаруване от онлайн магазини.

Еднократната парола dpass е друго нововъведение, което може да се използва за конкретно плащане, като осигурява временен достъп в рамките на 30 секунди, активира се от личния профил на всеки клиент. dpass прилага стандартизирани криптографски средства, което я прави съвместима и удобна за защитен достъп и до външни приложения като Google и Dropbox.

The following two tabs change content below.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php