Младежи се борят срещу безработицата с проекта на JCI България „Нашето бъдеще“

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
creashop_300x250
Бранд експеримент CreaShop
04.05.2015
Be IT Facebook post image
За нещата в интернет или „Интернет на нещата“
12.05.2015

Младежи се борят срещу безработицата с проекта на JCI България „Нашето бъдеще“

jci-our-future-varna-2015-190415-8f2a

По официални данни на Евростат 28.2% от българските младежи са безработни. Това подрежда България на девето място в Европейския съюз по брой безработни младежи. Според доклад на Института по пазарна икономика причини за възникването на младежката безработица са:

  • липса на практически опит;
  • липса на професионални контакти;
  • по-ниска производителност на труда;
  • качество на труд.

jci-our-future-varna-2015-190415-8f2a

Мотивирани от позитивна промяна и вдъхновени от примера на локалната секция на JCI в Брюксел, екипът на JCI Варна решава да осъществи проекта “JCI Our Future”. Проектът има за цел да помогне на безработните младежи да получат обратна връзка относно тяхното  представяне пред бъдещи работодатели. Екип от специалисти по „Човешки ресурси“ ще посъветва младежите какво да подобрят в документите си за кандидатстване и как да повишат квалификацията си. По време на кариерния панаир, компаниите-партньори на събитието ще представят своите най-атрактивни отворени позиции. Участниците ще получат ценни съвети как да получат своята мечтана работа и как да секте превърнат в най-ценния кадър за компанията.

Лектори на събитието ще бъдат Пламена Илиева е специалист с 4 години опит в областта на    управление на човешките ресурси. Сертифициран кариерен консултант е по международната  програма GCDF от най-голямата институция в света, която  разработва и въвежда сертификационни програми за кариерни  консултанти – NBCC International; Георги Найденов  е експерт фирмено управление и човешки  ресурси, управляващ партньор в „I-Profile Bulgaria”, OSM  International Group. Г-н Найденов е мениджър с над 15 години  опит и в рамките на час и половина ще разкрие пред  аудиторията тайната на това как да бъдеш “служител-победител” или с други думи как да се превърнеш в кадър, който никоя компания няма да иска да изпусне и Виктория Цекова е специалист в сферата на Човешките ресурси. Като специалист  Човешки ресурси  в First Online Solutions, Виктория е част от отдел с  проведени над 1000 интервюта, 500 предложения за работа и 500  обучения. Този опит определя вярата й, че във всеки един човек  съществува лидер.

Събитието ще се проведе на 16.05.2015 г., от 10:00 ч. в Хуманитарна гимназия, Актова зала, гр. Варна. За участие се изисква предварителна регистрация тук.

The following two tabs change content below.
Моника Георгиева учи Маркетинг в Икономически университет, Варна. Член е на международната студентска организация AIESEC. Интересува се от дигитален маркетинг, IT и реклама.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php