Честито, Google, 350млн. Gmail потребители!

Google се похвалиха, че потребителите на Gmail са достигнали 350 млн. души, с което вече категорично заплашват лидерската позиция на Hotmail, Microsoft им отговориха с обвинения за новата им политика за поверителност.

Според последният доклад на Google, публикуван миналата седмица, активните потребители на Gmail са се увеличи от 260 млн. души през октомври 2011г. до 350 млн. текущи. Това са над 90 млн. нови потребители за по-малко от три месеца.

Миналата седмица Google обяви, че променя политиката си на поверителност и тя ще бъде единна за всички продукти, които компанията предлага на потребителите си – 60 различни политики в една. Потребителите няма да имат възможността да отхвърлят промените, защото те влизат автоматично в сила след първи март тази година. Според Microsoft, данните които Google ще събират от потребителите, ползващи Gmail и YouTube ще подобри категорично таргетирането им и качеството на информацията, която компанията продава на своите рекламодатели.

За да бъдат по-убедителни в думите си, Microsoft публикуваха реклама в USA Today, The Wall Street Journal и New York Times.

„Всяка информация за вас и вашето поведение в интернет, които Google събира и обработва увеличава себестойността ви пред рекламодателите,“ пишат от Microsoft в обявата.

Отговорът на Google се появи в блог публикацията, където компанията отрича „митовете“ около новата политика за поверителност. Коментарът е кратък – „не променяме режима си на сигурност.“

Към текущия момент никой не знае колко точно са потребителите на имейл услугата на Microsoft – Hotmail, защото последните цитирани цифри от компанията са от март, 2010г. – 369 млн.  потребители.

Изпълнителният директор Лари Пейдж сподели още, че потребителите на социалната мрежа на компанията – Google+ към момента са 90 млн., а печалбата, която Google е реализирал през последното тримесечие на миналата година възлиза на 10 млрд. долара.

The following two tabs change content below.

Ивелина Атанасова

Основател и собственик at NewTrend: Media | Marketing | Events
Ивелина Атанасова е собственик и основател на Newtrend: Media | Marketing | Events - онлайн медия, агенцията за стратегически маркетинг и бизнес развитие и оргaнизатор на първата конференция за деца и технологии - Digital KidZ. Блогър. Лектор, преподавател по маркетинг, предприемач и майка, Ивелина изследва потребителското поведение и консултира своите клиенти в областта на бизнес развитието и продажбите вече повече от 10 години.

Реклама

  • Промо код: NEWTREND - 10% отстъпка за всички услуги на SuperHosting.BG - хостинг планове и домейни, нови услуги.

Фейсбуки:

Коментирай

© 2012 Newtrend Media Marketing Events Ltd. | Използването на съдържанието или част от съдържанието на NewTrend, на лого или символи, които се асоциират с марката, без изрично разрешение, подлежи на законови и финансови санкции. Всички права запазени.

css.php