Изкуственият интелект на Google създаде първата си мелодия

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
google-adwords-redwhite-1920
Всичко, което трябва да знаете за иновациите на AdWords
30.05.2016
Google придобива стартъп, който помага на мобилните устройства да идентифицират обекти
06.07.2016

Изкуственият интелект на Google създаде първата си мелодия

magenta-logo

Последният проект на Google Magenta се фокусира върху обучението на изкуствен интелект да създава собствена музика, видео, и изкуство.

magenta-logo

Решението да се научи машината да твори е взето съвсем логично, защото ако опитите в тази сфера са успешни, това може да помогне за подобряване на езиковите способности на изкуствения интелект. Конструирането на робот, който може да твори музика ще има и друга по-специфична употреба – създаване на музика, която намалява стреса. В момент когато нивата на стрес са повишени, изкуствения интелект открива проблема и пуска успокояваща музика на притежателя си.

За да направят машината още по-креативна от Google са заложили в програмата си имплементация на технологичната библиотека TensorFlow, която използва процес, известен като дълбоко обучение, за да изпълнява задачи без чужда помощ.

Месец след началото на опитите на Magenda да твори, резултат вече е на лице. В първия ден на месец юни изкуствения интелект пусна първото си парче – 90-секундна пиано мелодия, съдържаща само 4 ноти. Алгоритъмът на създаване използва обучени невронни мрежи, основаващи се на структурата на мозъка. В мелодията могат да бъдат чути барабани и оркестрация, които не са генерирани от алгоритъма, но са добавени, за да се подчертае ефектът.

Екипът на Google сподели, че предизвикателството не е само да се научи машината да твори, но чрез творчеството си да разказва истории. В края на краищата, това е, което правят артистите: композират разказ, който след това споделят със света.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php