Amazon и eBay – за и против онлайн данъци в Щатите

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
Снимка: Reuters
Groupon реализира 500% повече сделки по празниците
01.12.2011
Мобилните разплащания са във възход
Мобилните приложения на Starbucks с 26 млн. транзакции за 2011 г.
06.12.2011

Amazon и eBay – за и против онлайн данъци в Щатите

Amazon и eBay - за и против онлайн данъци в Щатите

Докато все повече хора вече се ориентират към купуването на подаръци за най-близките си и то повече, отколкото миналата и по-миналата година, два от водещите онлайн ритейлъри – Amazon и eBay, се борят в Щатите да предотвратят въвеждането на единни такси за пазаруването в интернет пространството.

В края на миналата седмица двете компании имаха публичен дебат във Вашингтон относно създаването на стандартни интернет такси, които могат да бъдат приети в почти всеки щат, за да увеличат приходите от данъци, съобщава CNN.

Двамата онлайн търговци имат различни позиции. Amazon защитава идеята за интернет такси, за да се опрости като цяло процесът по събиране на данъци. Най-вероятно компанията иска да избегне бъдещи съдебни спорове с щати като Калифорния, къде вече има въведена подобна такса, както и да пресече опитите на различни щати да въведат по-високи такси за пазаруването в интернет.

От другата страна eBay е твърдо против създаването на каквито и да е интернет такци, тъй като смята, че с този ход ще се постави изключително финансово бреме върху малкия бизнес, който се явява гръбнака на онлайн ритейлъра.

Вицепрезидентът за обществените връзки на Amazon със света, Пол Майзнер, смята, че компанията му може да помогне на търговците по-лесно да интегрират инструмент, който да пресмята онлайн данъците и да се спести неудобството, което се очаква при въвеждането им.

Същият представител за eBay, Тод Коен, смята, че този публичен диспут вече не е онлайн магазини срещу големи физически магазини, тъй като почти всички от тях имат развит онлайн компонент към бизнеса си. Коен вярва, че национален стандарт за онлайн данъци би бил полезен само за големите компании и в ущърб за по-малките ритейлъри.

Към момента федералният закон в страната гласи, че онлайн продавачите не трябва да събират такса върху продажбите си, ако нямат физическо присъствие в дадения щат. До сега това позволяваше на онлайн ритейлърите да подбиват цените на различни продукти и услуги, предлагани от големи вериги като Walmart.

The following two tabs change content below.

Мартин Иванов

Мартин Иванов е студент в Икономически университет - Варна, специалност - Международни икономически отношения, с интереси в сферата на маркетинга, финансите, политиката и дипломацията.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php