Amazon представи своя първи смартфон – Fire Phone

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
apple-amazon
Отново пародия на Apple, този път от Amazon
02.12.2013
facebook-buy-button
Facebook ще конкурира Amazon – тества нов бутон за покупки
18.07.2014

Amazon представи своя първи смартфон – Fire Phone

amazon

След дълго време на спекулации, днес Amazon официално представи своя първи смартфон на специално събитие в Сиатъл. Той носи името Fire Phone.

Устройството се отличава с 3D интерфейс, разполага с 4.7-инчов 720p HD дисплей, 2GB оперативна памет, процесор Qualcomm Snapdragon. Операционната система е базирана на Android, но е силно модифицирана от инженерите на Amazon и носи името Fire OS.

Смартфонът има общо шест камери, освен стандартните – предна и задна, и допълнителни четири инфрачервени, които са разположени във всеки ъгъл. Задната камера е 13 MP и предлага оптична стабилизация на изображението.

Вижте как е изглеждат снимките, направени с Fire Phone спрямо такава с iPhone 5S и Galaxy S5.

fire_phone_photos

Сред останалите характеристики са LTEчетирибандова GSM,петбандова UMTS свързаност, 802.11ac Wi-FiNFC и Bluetooth. Батерията обещава 285 часа в режим на готовност, 22 часа време на разговори, 65 часа аудио плейбек и 11 часа видео.

Fire Phone предлага и някои от услугите на Amazon – Cloud Drive с неограничен безплатен достъп за съхранение на данни, както и услугата Mayday, която осигурява комуникация с екипа за поддръжка на клиенти.

Една от най-впечатляващите (за нас като потребители услуга) е Firefly. Чрез нея потребителите ще могат да използват камерата на устройството, за да разпознават книги, DVD-та, телефонни номера, QR кодове и други. Целта е потребителите да имат възможността лесно да откриват артикулите, привлекли вниманието им и да ги пазарят през Amazon.

Макар вече да срещнахме коментари „защо Amazon пускат поредния смартфон на пазара“, истинате е че с Fire Phone, Amazon създадоха „първата в света мобилна количка за пазаруване“ – обикаляш, показваш на камерата и с едно тапване вкарваш в количката (купуваш). Firefly ще може да разпознава и картини, показвайки информация от Wikipedia за тях. Firefly е повече от ключова услуга за Amazon и поради тази причина има специален бутон на смартфона за нея.

Вижте първите реакции на потребителите, запознали се с Fire Phone и научете още подробности за устройството.

Цената на Fire Phone е 200 долара, като официално ще бъде пуснат на пазара на 25-ти юли.

The following two tabs change content below.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php