Битката за „Аpp store“ между Amazon и Apple приключи

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
ruins
Строят Apple Store върху испански руини от 15 век
11.07.2013
iwatch-iphone-interaction-100025993-large
Нови попълнения в Apple по проекта iWatch
15.07.2013

Битката за „Аpp store“ между Amazon и Apple приключи

appstore

Apple и Amazon прекратиха спора си за това кой да използва името „app store“ и в крайна сметка ще си го поделят.

appstore

Apple започна да продава мобилни приложения чрез  App store още през юли 2008 година, Amazon от своя страна стартира App store за Android през март 2011, по това време започна и делото.  Тогава Apple обвиниха  Amazon, че се опитват да се възползват от популярността на техния App store. Amazon излязоха със становището, че понятието е твърде общо и би следвало да се използва свободно, като това по никакъв начин не би заблудило потребителите.

Явно Amazon се оказаха прави, тъй като Apple прекратиха делото, с което се позволява свободното използване на наименованието app store.

Говорителката на Apple, Кристин Хюгет заяви:

 „Вече не виждаме смисъл  да продължаваме  делото срешу Amazon. С  повече от 900 000  приложения и 50 милиарда тегления, потребителите  знаят къде  точно могат да закупят любимите си приложения.“

Основните причини за претенциите  на Apple за използването на App store, са свързани с продажбите на приложения за устройствата на Android и Kindle Fire, таблет,  който  се конкурира с техния iPad.

The following two tabs change content below.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php