Електронните книги на Kindle задминават офлайн изданията си

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
LinkedIn обяви публичното си предлагане на акции ( IPO )
LinkedIn обяви публичното си предлагане на акции ( IPO )
28.01.2011
Nokia продължава да губи пазарен дял, намеква за смяна на Symbian
Nokia продължава да губи пазарен дял, намеква за смяна на Symbian
28.01.2011

Електронните книги на Kindle задминават офлайн изданията си

Електронните книги на Kindle задминават офлайн изданията си

NewTrend.bg, 28.01.2011 г. – По време на отчета си за четвъртото тримесечие на 2010 г. онлайн ритейлърът Amazon обяви, че електронните книги, предлагани за четеца на компанията Kindle, официално са задминали книгите в хартиен вариант и вече са най-популярният формат на Amazon, съобщава TechCrunch.

Тази година Amazon пусна третото поколение на електронния си четец Knidle с вграден Wi-Fi и ново дисплей с електронно мастило Pearl, което прави четенето на електронно устройство приятно.

Соченият за потенциал конкурент на електронния четец iPad тежи 3 пъти повече от Kindle, като други предимства на устройството на Amazon са издържащата един месец батерия и памет, осигуряваща съхранението на около 3500 книги.

Онлайн магазинът Kindle притежава над 810 000 книги, като над 670 000 от тях се продават за 9,99 долара или по-малко. Бройката включва и 107 бестселъра на New York Times.

Заради силният фокус върху дигиталния пазар Amazon реализира първото си тримесечие ( последното за 2010 г. ) с над 10 млрд. долара приходи. Изпълнителният директор на Amazon, Джеф Безос, бе прогнозирал, че тези приходи могат да бъдат реалност през второто тримесечие на тази година.

Възползването от силата на Kindle като най-добрият електронен четец даде превес на електронните книги над офлайн изданията им в най-голямата онлайн книжарница в света и налагането им като една от най-популярните тенденции през 2010 г.

The following two tabs change content below.

Мартин Иванов

Мартин Иванов е студент в Икономически университет - Варна, специалност - Международни икономически отношения, с интереси в сферата на маркетинга, финансите, политиката и дипломацията.

Коментари

коментара

4 Comments

 1. ivan казва:

  Повече за киндъл на: http://www.reader.bg/

 2. Мартин Иванов казва:

  Здравейте, Иван. Искам да Ви попитам защо цената за Kindle във Вашият сайт е 850лв, при условие че в Щатите струва 140 долара?

 3. ivan казва:

  Хах, аз нямам сайт… но мисля, че сте объркали моделите.
  Можете да сравните и с тоя сайт цените.
  readerbg.com

 4. Мартин Иванов казва:

  Да, прав сте, объркал съм DX с Wi-Fi, извинявам се 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php