4-минутно спиране на Google доведе до 40% спад на интернет трафика

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
google blokira youtube app za windows phone
Google блокира YouTube app за Windows Phone…отново
18.08.2013
project loon
Google черпи вдъхновение от природата за проекта Loon
02.09.2013

4-минутно спиране на Google доведе до 40% спад на интернет трафика

google

В нощта на петък срещу събота всички услуги на гиганта Google спряха да работят между 1 и 4 минути. От компанията все още нямат обяснение на мистериозния проблем, който доведе до 40% спад на интернет трафика.

google

Google Search, Gmail, Youtube и Google Drive преустановиха работата си за няколко минути, а липсата на каквото и да било обяснение от Google стана повод за множество слухове в IT индустрията. Единственото изявление на Google по темата гласи следното:

„Наясно сме с проблема при Gmail, засягащ значителен брой потребители. Потърпевшите имат достъп до Gmail, но виждат съобщения за грешка и/или друго нетипично поведение.“

Малко по-късно последва още едно съобщение:

„Между 15:51 и 15:52 PDT, 50% до 70% от заявките към Google получиха сигнал за грешка; услугата първоначално беше възстановена минута по-късно, а изцяло след 4 минути.“

gmail blackout

Анализ на GoSquared показва, че по време на прекъсването глобалният интернет трафик e спаднал с 40%. Можете да си представите какво е влиянието на Google в уеб пространството. Дигиталният експерт Фил Деърсън, директор в Tribal Worldwide, изчислява загубите за минутите на прекъсване на 500,000 долара. 

„Тези пари са нищо, сравнени с 40 млрд. годишни приходи, които Google генерира,“ казват от TechNewsPlus.

Специалисти коментират, че прекъсването едва ли е причинено от хакери, а по-скоро от инфраструктурен проблем или човешка грешка. Ако е последното, то може би Google се бави с обяснението, за да „измисли“  как да не навреди на репутацията си. И нека не забравяме, че докато от компанията не „проговорят“, всичко това са просто догадки.

Прекъсването успя да покаже защо наричаме Google гигант – 40% от интернет трафика не са за подценяване. Но един гигант не може да си позволи нещо подобно да се случи отново.

The following two tabs change content below.
Моника Георгиева учи Маркетинг в Икономически университет, Варна. Член е на международната студентска организация AIESEC. Интересува се от дигитален маркетинг, IT и реклама.

Коментари

коментара

1 Comment

  1. Mitko Nikolov казва:

    40% в глобален мащаб, а представете си примерно за България, където използването му в % е много по-голямо, а да да изключим и Китай, където има по-малък процент, а Китай мисля, че е 1/5-та от населението на планетата или 20%
    Интересно е това. Според мен нормално е. В смисъл случва се. Не сме роботи всички….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php