Bubble Zoom решава проблемите на дигиталните комикси

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
maxresdefault
Google ни пренася в незабравима обиколка на изкуството
20.07.2016
B1_white.open_persp3_youtube-630x526
Google може да се похвали с 97% криптиран трафик в Youtube
02.08.2016

Bubble Zoom решава проблемите на дигиталните комикси

nexus2cee_template_v2_thumb-2

По настоящем почти няма действие, което да не можем да извършим през мобилните си устройства. Ако се намери такова, големите компании бързат да измислят начин да коригират пропуска си.

Но какво се случва, когато искаме да прочетем последния брой на любимия ни комикс? Красивите илюстрации са прекалено малки, текстовите балончета не се разчитат, непрестанно трябва да увеличаваме изображението и така се загубва удоволствието от приятното занимание. От Google са решили да се справят с проблема и да променят отношението на любителите на комикси към смартфоните. Решението се нарича Bubble Zoom.

nexus2cee_template_v2_thumb-2

Bubble Zoom е функция, поддържана от Google Play Books, която автоматично открива текстовите мехурчета в комикса и позволява да бъдат увеличени само с едно докосване на екрана. От компанията пуснаха свободно тестовия ѝ  вариант заедно с най-новата версия на Google Play Books, за да могат феновете да изпробват платформата докато четат всяко издание от колекциите на Marvel и DC.

Bubble Zoom е забавна функция, която ще направи четенето на комикси по-лесно, но основната технология зад нея се базира на алгоритъм, произтичащ от изкуствен интелект. Той идентифицира и прочита елементите на една страница, за да може да предаде информацията нататък по мрежата. Този механизъм, разбира се, може да бъде полезен далеч извън сферата на супергероите и графичните романи и всеки почитател на технологиите се надява от Google да продължат работата си в тази насока.

Дали това ще се случи, или не, предстои да разберем, а до тогава ни остава да се порадваме на някой класически комикс, използвайки Bubble Zoom.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php