Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
Google-study-ecommerce
Проучване на Google: Как потребителят взема решение за онлайн покупка?
08.05.2014
St. George Rotunda Church
Историческите потайности на София стават видими чрез мобилно приложение
08.05.2014

Google Maps с нова опция – Uber

Google-maps-uber-1

Походът на Google в туристическата индустрия продължава с пълна сила, след като въвежда нова опция за транспорт във всеизвестната си услуга  Google Maps – интегриране на приложението Uber, както и още много други подобрения.

Uber е стартъп от Сан Франциско, известен с това, че позволява на хората да си поръчат превоз с такси, градски автомобил, висок клас седан или джип, използвайки мобилно приложение и регистрация на кредитна карта.

Сега, когато потребителите сравняват различни опции за транспорт, Uber ще излиза като възможност ако приложението е инсталирано на мобилното устройство. След клик, приложението ще се зарежда автоматично.

За момента, тази опция е активна само за някои градове:

Google-maps-Uber

През август 2013г., Google Venturesинвестира 258 млн. долара в Uber. Тогава, съоснователят и главен изпълнителен директор на приложението – Травис Каланик, заяви:

„Google е технологичен гигант, с милиарди потребители на невероятно допълващото се продуктово портфолио – от Google Maps, през Android, та чак до самоуправляващи се автомобили.

Ние гледаме на Google и Google Ventures като на стратегически партньори. Наред с продуктовите им инициативи, много позитиви носи и експертното влияние от интегрирането на нови технологии сред правителства и регулаторни органи по цял свят.“

Uber са разпространили услугата си значително през последните месеци, като до момента обхващат 100 града в 35 държави.

Интегрирането им с Google Maps определено е добре дошло, както и в конкурентно отношение пред подобното приложение Lyft.

Други нововъведения в приложението на Google Maps:

  • Възможност да видите в коя лента от платното за движение трябва да останете докато шофирате;
  • Потребителите могат да запаметяват карти с  функцията „Save Map to use offlice“ и да я използват офлайн;
  • Потребителите могат да избират ресторанти, барове и хотели с нов набор от филтри – рейтинг, работно време, цени и др.;
  • Докато търсят железопътен транспорт, потребителите вече могат избират датата и часът, в които искат да пътуват обратно. Функцията „last train home“ вече е налична;
  • Запаметяване на места и отварянето им от всякакви устройства;
  • Използване на Street View функцията, където е възможно.
The following two tabs change content below.

Петър Нановски

Стажант at NewTrend
Обича да работи, но за себе си. Обича да се учи, но не само на теория. Обича туризма, но не като оперативен работник. Обича да създава активи, но има много пасиви. Обича футбола, но не само да гледа. Обича да изслушва, но и да чува. Обича контактите, но не и клюките. Обича планината, но живее на морето.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php