Google Maps се грижи за комфорта на потребителите си

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
google_professional_woman_emoji
Емотиконите на Google насърчават равенство на работното място
11.05.2016
google-adwords-redwhite-1920
Всичко, което трябва да знаете за иновациите на AdWords
30.05.2016

Google Maps се грижи за комфорта на потребителите си

google-maps-app-ads

Това, което забелязваме в последно време, е как големите технологични компании използват рекламите като повод да подобрят предлаганата от тях услуга. Последната иновация в предлаган от Google продукт е свързана точно с тази тенденция.

В услугата на Google за намиране на дестинации и маршрути Maps още от началото на 2010-та е заложен моделът на рекламиране в самото приложение. От началото на тази седмица обаче компанията добави, така наречените Promoted Pins, чрез които рекламодателите ще разполагат с повече функции в платформата, като например възможността да изброят специалните си оферти за периода.

google-maps-app-ads

Новите  „игли“ (Англ. език pin – игла) с фирмено лого ще изскачат с предложения къде може да пазарувате, да се храните, или да заредите превозното си средство. Чрез Pins ще можете да търсите кафенета и ресторанти в близост до вас, които отговарят на критериите и изискванията ви, а от Google ни увериха, че историята на местоположенията ни няма да бъде използвана, за да бъдат натрапвани конкретни реклами, защото политиката на компанията е те да бъдат единствено полезни на потребителите си. Освен всичко това, ако слушате навигации от телефона си, появяващите се реклами няма да прекъсват инструкциите, защото не поддържат аудио формат.

Актуализация на бизнес страниците към, които водят рекламните игли, също ще бъде направена. Тази промяна ще позволи на потребителите освен да разгледат продуктите, които компанията предлага, да проверят дали ги има в наличност. Това ще спести много време в чудене към кой конкретен магазин, бензиностанция или кафене да се ориентирате, ако устройството ви намира две най-добри оферти за вашия вкус.

Ако все още не сте имали възможността да изпробвате новата, предлагана функция на Google Maps, ви съветваме да побързате и да се възползвате от нея, защото опитът и обратната връзка на потребителите са голяма крачка в процеса на разработката на един качествен продукт.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php