Google Mobile: Прозрачни, отворени и надеждни решения за измерване

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
youtube-app
Партньорската програма на YouTube за България вече е факт!
27.04.2015
24151-google-maps
Google Maps с нов ъпдейт за Android
17.06.2015

Google Mobile: Прозрачни, отворени и надеждни решения за измерване

google-mobile-tools
За програмистите на приложения, които искат да увеличат инсталиранията и ангажираността, е изключително важно да разбират ефективността на различните медийни партньори и разположения. Ето защо Google обявиха, че инвестират в решения, които да помагат на програмистите да прилагат последователни измервания в цялата фрагментирана екосистема от рекламни мрежи и да разбират качеството на потребителите, които всяка от тях осигурява.
google-mobile-tools
Google Анализ за приложения предоставя решение за анализ в приложението, което е все по-полезно за рекламодателите, които търсят повече прозрачност за ефективността на рекламите в различни мрежи. Вече Google Анализ  може да се използва за проследяване на ефективността на кампаниите за инсталиране на мобилно приложение и за идентифициране стойността на общата продължителност на потребителите както за Android, така и за iOS.
Партньорствата на Google с над 20 рекламни мрежи, включително Apple iAd, InMobi и Millennial Media, от стартирането на проследяването на реализациите за iOS в края на миналата година досега и интегрирането на данните с тези партньори, осигурява изчерпателен преглед на стойността на приложението в различни мрежи въз основа на показателите, интересни най-вече за програмистите, вкл. стойност на общата продължителност (LTV) и задържане.
Към момента съществува и възможност за интегриране на данни за инсталирания на приложения и събития от ключови партньори за измервания трети страни в AdWords, както и с трети страни, включително Adjust, Appsflyer, Apsalar, Kochava и Tune.
За програмистите, които искат да популяризират приложението си, Google предлагаt различни разположения в Google Търсене, мрежата на AdMob, мобилни сайтове и YouTube.  А по-рано тази година обявихa реклами в мрежата за търсене в Google Play. Като показват реклами до резултатите от търсенето на приложения, разработчиците могат да достигнат до потребителите точно, когато търсят ново приложение, в момента, в който са готови да инсталират.
След „Универсални кампании за приложения“, обявени преди няколко дни, рекламодателите вече могат да  достигат до потребителите в медиите на Google по-бързо и ефективно.  „Универсални кампании за приложения“ предлагат лесен начин за настройване на реклами за инсталиране за приложенията за Android в AdWords или директно от конзолата за програмисти в Google Play.
С една кампания може да се разшири обхвата в Google Търсене, мрежата на AdMob, мобилни сайтове, YouTube и Google Play.
Рекламите в мрежата за търсене в Google Play и „Универсални кампании за приложения“ ще бъдат въвеждани постепенно за програмисти и рекламодатели през следващите месеци.
The following two tabs change content below.

Ивелина Атанасова

Консултант - маркетинг и бизнес развитие at NewTrend: Media | Marketing | Events
Консултант по стратегически маркетинг и бизнес развитие с над 10-годишен опит. Собственик и основател на Newtrend: Media | Marketing | Events - онлайн медия, брандинг агенция и оргaнизатор на първата конференция за деца и технологии - Digital KidZ. Професионалните интереси и компетенции на Ивелина Атанасова са в областта на потребителското поведение, маркетинг анализи и прогнози, бизнес развитие.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php