Google представи последния конкурент на FaceTime

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
KidsAppLogo
Подобренията в приложението Youtube Kids премахват нежеланите реклами
04.08.2016
unnamed
Google Cast обвързва компютърния свят с всички устройства около вас.
30.08.2016

Google представи последния конкурент на FaceTime

duo-side-by-side

В началото на седмицата от Google „атакуваха“ Apple с най-новата си услуга „Google Duo“.

duo-side-by-side

Приложението Duo работи на принципа на FaceTime – позволява ви да проведете видео разговори през телефонния си номер. Google конкурентът работи с оперативната система на Android устройствата и ви позволява да правите всичко това, което FaceTime ограничаваше до момента.

Google се фокусира върху три неща с Duo. Първото е услугата да бъде изключително семпла и лесна за употреба. Второто е скоростта на приложението да е достатъчно бърза, а връзката надеждна. И третото, може би най-важно качество на новата функция, е човешкият елемент – потребителят от другия край на линията наистина да е доволен от преживяването.

Duo със сигурност успява в това. За да използвате услугата, не е необходимо да имате Google акаунт, а просто да насочите камерата си към вас. В долната част на приложението е даден списък на последните повиквания и най-често набирани контакти, както и раздел, който съдържа пълен списък на контактите, които или имат или нямат Duo. Когато започнете разговор, камерата ви се разширява на цял екран, а ако не успеете да вдигнете на някой, ще получите известие, което да ви напомни да върнете обаждането.

Приложението предлага и иновативна функция, която нарича Knock-Knock и позволява на получателя на повикването да прецени да приеме или да откаже обаждането преди да включи собствената си камера.

Разбира се, услугата има и своите минуси, като например, не можете да провеждате групови обаждания, да добавите видео ефекти или текстови съобщения. Ако искате да проведете видео разговор с някой, който не е свалил услугата, ще трябва да го поканите през SMS с линк за изтегляне на приложението.

Мненията дали услугата ще пожъне голям успех и ще се превърне в достоен конкурент на FaceTime са противоречиви. Едно е сигурно, по-голяма част от почитателите на Android са изключително доволни от възможността.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php