Google придобива стартъп, който помага на мобилните устройства да идентифицират обекти

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
magenta-logo
Изкуственият интелект на Google създаде първата си мелодия
02.06.2016
android_nougat_logo-930x488
Google позволи на света да надникне в последния работен вариант на Android 7.0
20.07.2016

Google придобива стартъп, който помага на мобилните устройства да идентифицират обекти

Рано тази сутрин Google обяви, че е придобил френският стартъп Moodstocks, който се занимава с развитието на технология за машинно обучение, която засилва функциите за разпознаване на образи на смартфоните.

изтеглен файл

Съвсем скоро, потребителите ще разполагат с възможността да посочват нещо на умните си устройства и те да бъдат в състояние да им кажат какво точно виждат. Най-често името на стартъпа се асоциира с прякора „Shazam за изображения“.

Moodstocks е познат на света още от 2008-ма, като от тогава до сега работи около основната предпоставка за подобряване на разпознаването на изображения чрез мобилни устройства. Мисията на компанията е да дадет очи на машините чрез превръщане на камерите в интелигентни сензори, които да усещат обкръжаващата ги среда. Moodstocks са малък екип, който сега ще се присъедини към Google екипа в Париж, където ще продължат да развиват своите инструменти за машинно зрение, но този път, предлагани като част от услугите на технологичния гигант.

Не е ясно дали работата  на френската компания дали ще остане, предназначена само за смартфони, или ще се прилага и в други услуги на Google. Така или иначе, вече има области, където алгоритмите на Moodstocks ще са от полза, като например да бъдат приложени в търсачката на платформата, за да се научи системата как да търси изображения, които са подобни и/или са свързани със зададените термини за търсене. Google също може потенциално да използва технологията в съществуващото си приложение Photos.

Все повече Интернет компании проучват бъдещето на изкуствения интелект. Технологични гиганти като Microsoft, Apple, и Google, дори вече са създали свои собствени виртуални асистенти, които да помагат на потребителите си. А всичко това ни навежда на мисълта, че изкуственият интелект е бъдещето на дигиталния свят, в който така приятно си живеем.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php