Новата образователна платформа на Google – Classroom

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
1
Google с нова придобивка
08.05.2014
gopro
Успешните маркетингови стратегии – GoPro Camera и Tesla
08.05.2014

Новата образователна платформа на Google – Classroom

01_Student - Class Cardlll (1)

На 6 май Google представи новата си образователна платформа – Classroom, която ще бъде част от линията продукти, свързани с образованието – Google Apps For Education. Новият продукт е предназначен за преподавателите, като неговата цел е да улесни тяхната работа и да им помогне при комуникацията с учениците.

01_Student - Class Cardlll (1)

Classroom се базира на принципа, че образователните средства трябва да са прости и лесни за употреба, и да са достъпни за всеки. Новото приложение на Google преплита Google Docs, Drive  и Gmail, за да помогне на учителите лесно и бързо да създават, преглеждат и оценяват домашни работи и други задачи. Това става по електронен път, без да носят хиляди тетрадки, листове и други. По този начин преподавателите много бързо могат да видят кой е написал домашното си и кой не е, в реално време да се свързват с учениците за коментари и напътствия.

С Classroom  учителите могат веднага да получат обратна връзка от своите ученици, което значително подобрява комуникацията в клас и извън клас. Преподавателите могат да оставят коментари, да задават въпроси, да оставят съобщения на класовете.

Новият продукт на  Google   е полезен не само на учителите, но и на учениците. Google Drive  автоматично създава папка за всеки предмет и за всеки ученик. Това позволява на учениците в реално време да виждат какви проекти и домашни работи имат за изпълнение на своята Assigment Page.  Това ще им помогне да не пропуснат или забравят крайния срок на някое задание.

Както и при останалите продукти на Google,  свързани с образованието, така и при Classroom  няма да има реклами и информацията на учителите и учениците няма да бъде използвана за рекламни цели. Новото приложение в момента е налично само в beta  версия и  ще бъде предложено  за тестване от различни училища и университети, с цел неговото подобряване. Очаква се през септември, с началото на новата учебна година,  Clаssroom  да бъде пуснат за широка употреба, напълно безплатно за училищата.

The following two tabs change content below.
Завършила магистратура, специалност "Медийна информация и реклама". Интереси - социални мрежи, реклама и мода.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php