През април ще бъде първата конференция на Google за разработчици по проекта Project Ara

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
Samsung_Galaxy-S5_Group
MWC 2014: Аплодисменти за новите Samsung Galaxy S5, Gear 2 и Gear Fit
25.02.2014
Chrome-beta
Google се вслушва в гласа ти с новата версия на Chrome 34 beta
28.02.2014

През април ще бъде първата конференция на Google за разработчици по проекта Project Ara

project-ara-phoneblocks

Google съобщи, че планува да направи серия от три конференции тази година специално посветени на Project Ara, проектът, който цели създаването на първия модулен смартфон в света. Първото събитие от поредицата ще се проведе през април.

project-ara-phoneblocks

Най – грандиозното нещо, което  Google направи с придобивката си от 2012 Motorola Mobility е удивителния проект Project Ara. Днес Google обяви, че през април ще започнат поредици от конференции, насочени най – вече към разработчици от целия свят, които искат да се включат към проекта.

На 15 и 16 април в Computer History Museum в Mountain View, CA ще се проведе т.нар. Конференция за Разработчици (Developers Conference).  От Google споделят още, че ще се фокусират върху това в началото на април да пуснат онлайн и Ara Module Developers’ Kit (MDK), безплатна и свободна платформа, която съдържа всичко необходимо за разработването на Ara-модулите.

„Конференцията за разработчици ще наблегне в детайли на пълния преход на съществуващите  и плануваните опции на Ara-платформата, на брифинг и обратна връзка за MDK, а също обявяването на поредица от предизвикателства за модулните разработчици, подкрепени с награди.“

project-ara-moduls

Едно от нещата, които Google запазиха за себе си, след като продадоха Motorola Mobility на Lenovo за 3 млрд. долара през януари е точно Project Ara. Проекта дебютира през октомври с ясната цел

да направи това за хардуера, което Android направи за софтуера.

Всички разработчици, които искат да се включат в конференцията трябва да запазят своето място колкото е възможно по – рано, защото местата са ограничени. За тези, които не успеят, а и за любопитните Google ще предават и webstream на живо.

 

The following two tabs change content below.

Кристина Томова

Автор at NewTrend.BG
Студентка в Икономически Университет, специалност Финанси. Опит в сферата на услугите и продажбите. Член на студентската организация AIESEC, екип „Външни връзки”.Интереси в областта на Маркетинг и Реклама.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php