Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
GoogleNowNemosTravels
Google Now с ъпдейт на гласовите команди
31.07.2015
FailPop
Приложение ви казва какво да НЕ правите, когато пътувате
03.08.2015

Word lens сега превежда на 27 езика

word-lens

Приложението за превод на Google- Google translate app става по- можещо. В блог пост Google споделига, че добавят дузина нови езици в няколко от функциите на приложението и подобрява представянето му при бавни връзки. Ъпдейта е насочен към възможностите на приложението да превежда визуализации, като сега то може да превежда снимки на 37 езика, глас на 32 езика и видео на 27 езика.

word-lens

Тези функции на приложението са сравнително нови– те датират от януари тази година, когато бе представена функцията за превод на видео в реално време наречена Word Lens и функцията за превод на двуезичен разговор в реално време. Word Lens ви позволява да насочите камерата на устройството си към знак или друг текст и той да бъде преведен веднага. Най- хубавото на тези функции е, че те са създадени да работят офлайн и няма нужда от сървърите на Google.

В началото Word Lens поддържаше 7 езика, но след ъпдейте от тази седмица, приложението ще може да превежда от и  на 25 отделни езика, включително български. Два допълни езика са Хинди и Тай, но приложението може единствено да превежда от тях, но не и на. Новите езици не са директно вградени в приложението, но са достъпни като 2-мегабайтови модули, които могат да бъдат допълнително свалени.

maxresdefault

Новият ъпдейт ще подобри и превода на разговори при бавна връзка, тъй като екипът на Google е забелязал, че приложението се използва много често в райони с лоша връзка. По данни на Google, приложението ежедневно превежда 100 милиарда думи и 95% от тези преводи са извън границите на САЩ.

The following two tabs change content below.

Венцислава Николова

Главен редактор на Newtrend Media и Основател на JUMP Project at JUMP Project
Венцислава Николова е основател на JUMP Project. Занимава се със социално предприемачество, организиране на културни мероприятия, активен доброволец в различни неправителствени организации, а по професия е специалист по човешки ресурси. Обича да работи с и за хората и вярва в теорията на "libre knowledge"- знанието трябва да е безплатно и споделено.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php