Yahoo, Dell и Google – най-зелените компании според доклад на Greenpeace

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
yahoo
Paypal се пренася в Yahoo
18.04.2012
Pinterest-Target-300x300
На път ли е Google да купи Pinterest?
21.04.2012

Yahoo, Dell и Google – най-зелените компании според доклад на Greenpeace

Greenpeace_symbols_continents_globe

Неправителствената организация Greenpeace публикува преди дни своя доклад „How Green is Your Cloud?“, съдържащ информация за това, доколко IT компаниите използват възобновяеми източници на енергия или много от тях все още разчитат на традиционните, замърсяващи околната среда такива.

Информацията в доклада класира като най-зелени компании Yahoo с 56,4% чиста енергия, Dell с 53,3% и Google с 39,4%. Похвално е, че компаниите са приоритезирали  използването на възобновяеми енергийни източници при строежа на своите центрове за данни.

Като най-сериозни замърсители на околната среда сред IT компаниите се оказаха световните гиганти Apple, Microsoft и Amazon. Те все още разчитат в голяма степен на енергийни източници като въглища или използват ядрена енергия за своите дата центрове.

Така например световната организация за защита на околната среда занижи рейтинга на Apple именно по тази причина. Технологичният гигант използва за сървърите на услугата си iCloud Apple енергия от въглища.  Разбира се, от Apple не са съгласни със становището на организацията и смятат, че тя е завишила стойностите им цели пет пъти. Те изтъкнаха, че новият им дата център в Северна Каролина ще набавя 60% от своята енергия от възобновяеми източници.

На последно място в класацията за най-зелена компания се наредиха компаниите Salesforce и Oracle, като Oracle използва само 7,1% зелена енергия, а Salesforce едва 4%. От тях определено има какво да се очаква и изисква в бъдеще по този въпрос.

От Facebook също обещаха, че ще вземат адекватни мерки и ще се ориентират в дългосрочен план към възобновяеми енергийни източници, като първата стъпка ще бъде центъра им за данни в Швеция.

От организацията за защита на околната среда Greenpeace апелират към всички компании от IT сектора да бъдат разумни и да преориентират своите инвестиционни стратегии към възобновяеми енергийни източници.

The following two tabs change content below.

Мирена Димчева

Мирена Димчева е дипломиран бакалавър по Международни икономически отношения. Интересува се живо от дигитален маркетинг и IT, онлайн комуникации и реклама.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php