Продажбата на последната интернет легенда на 90-те

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
15d9e9b48
Uber подобрява качеството на услугите си чрез сателитни изображения
21.07.2016
release-radar
Новата услуга на Spotify е персонализиран плейлист за чисто нова музика
05.08.2016

Продажбата на последната интернет легенда на 90-те

verizon-yahoo-832x333

Verizon Communications официално заяви в понеделник, че ще закупи ядрото на интернет дейността на Yahoo за 4.83 милиарда долара в брой. Verizon Communications е американска телекомуникационна компания и най-големият доставчик на безжични интернет услуги в страната.

verizon-yahoo-832x333

Телекомуникационният гигант ще усвои всички комуникационни дигитални продукти на Yahoo, както и рекламните услуги на компанията, чиято аудитория надвишава 1 милиард потребители по цял свят.

Според експерти това е една от най-лошите сделки в интернет бизнеса до сега. В своя пик през януари 2000г. търсачката беше оценена на 125 милиарда долара, а през 2008г. от Microsoft предлагаха да купят компанията на цената от 45 милиарда долара, които тогава бяха сметнати като подаяния и сделката категорично беше отказана. Е, очевидно няколко години по-късно това се е променило.

Настоящата сделка не включва акциите на Yahoo в китайската електронна търговия с тех титана Alibaba, както и дяловете по Yahoo Япония. Компанията ще продължи да държи тези активи, но след като сделката бъде затворена техният държател ще бъде преименуван.

След обявяването на новината много въпроси останаха неотговорени в пространството. Най-големият сред тях, разбира се, се отнася към поста на изпълнителния директор Мариса Майер, която дълго време беше обвинявана за настоящото положение на компанията. Друг важен казус, на който всеки очаква да чуе решението, е какво ще се случи с браузъра  Firefox. Mozilla, която стои зад него, има договор с Yahoo, който гласи, че при несъответствие в интересите между възложителя и новия купувач, Yahoo дължи да изплати на нестопанската организация 1 милиард долара.

Въпреки това, Verizon вярва, че ще намери начин да развие рекламната дейност на новия си бизнес, благодарение на широката мрежа от контакти, с която разполага. От сега нататък компанията ще се фокусира върху мобилните продукти на Yahoo и ще разбере на практика дали могат да се спечелят още пари от един от последните останали интернет легенди на 90-те години.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php