Класация на LinkedIn определя Google като най-желания работодател

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
google
Google с промени в началната страница на мобилната си версия
11.10.2012
536274_10151911207270400_61057853_n
Един впечатляващ Webit Congress 2012
16.10.2012

Класация на LinkedIn определя Google като най-желания работодател

linkedin4

Безспорно LinkedIn е лидер в областта на професионалните контакти, когато става дума за онлайн комуникация. В този смисъл най-голямата професионална социална мрежа в света публикува списък на най-желаните работодатели в мрежата й, изготвен след кратка обработка на база данните на компанията.

Снимка: Venture Beat

Според проучването LinkedIn е акумулирала повече от 175 млн. професионални кадри към днешна дата. В направената класация технологичните компании заемат водещите места и се нареждат като най-желани сред търсещите работа. Първите позиции са отредени за Google, Apple, Microsoft, Facebook, Twitter, salesforce.com и Expedia. Други също така силно търсени работодатели са: P&G, Coca Cola, McKinsey Company, Nike, Nestle.

В топ 100 се класират още Zynga на 42-ро място, Amazon (25), HP (37), Netflix (39), Groupon (41), Oracle (60) и IBM (74).

От LinkedIn коментират, че в база данните си имат повече от 2 млн. компании. Освен това социалната мрежа следи представянето на всяка една от тях по географски признак. Така в САЩ например Google е най-желаният работодател, следван от Disney, Facebook, Apple и salesforce.com. В Индия водещите места се заемат от Accenture, HP, Oracle, IBM и Microsoft.  В Канада родната RIM заема трето място, изпреварена от Google и Suncor.

Разгледана според професии класацията показва, че маркетолози, софтуерни инженери, студенти и наскоро завършили предпочитат отново Google като свой работодател.

Изобщо проучването определя, че да започнеш работа за Google е най-хубавото нещо, което може да ти се случи в професионален план. Така ли е според вас?

 

The following two tabs change content below.

Мирена Димчева

Мирена Димчева е дипломиран бакалавър по Международни икономически отношения. Интересува се живо от дигитален маркетинг и IT, онлайн комуникации и реклама.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php