Youtube каналите с платено съдържание са вече факт

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
DSC04604_610x407
YouTube: Има ненаситен апетит за онлайн видео и присъствието в YouTube е гаранция за успех!
03.05.2013
youtube_slow_motion
Google: Slow motion видео за всички в YouTube!
30.05.2013

Youtube каналите с платено съдържание са вече факт

youtube-logo

След като вчера официално бе обявено, че през юли социалната мрежа Facebook ще пуска видео реклама в новинарския си поток, днес стана ясно, че YouTube каналите с платено съдържание са вече факт.

youtube-logo

Видео платформата стартира новите, платени абонаменти като пилотен проект, включващ 53 основни партньори на компанията в това число – National Geographic Kids, Jim Henson Family TV, UFC Direct, TNA Impact Wrestling, Rap Battle Network, SmartTV.com, TYT Plus, Recipe.tv, Acorn TV и др. Всеки канал ще започне с месечна абонаментна такса в размер на 0,99 цента, като потребителите ще имат възможност да ползват преди това 14-дневен безплатен пробен период.

От YouTube коментираха още, че някои от партньорите им ще предложат на клиентите си по-ниска, промо цена, ако се абонират за каналите за период от една година. Видеата от абонаментните канали ще се налични през уеб устройства, смарт телевизори, смартфони, таблети.

Представянето на абонаментни канали е възможност за YouTube да предложи на своите партньори нов начин за генериране на повече приходи и в същото време за превръщане на платформата в място, където да изградят устойчив бизнес модел.

„Едно от най-честите искания, които чуваме е за по-голяма гъвкавост на платформата във връзка с монетаризацията й и разпространението на съдържание.“

Очакванията на този етап обаче са, че потребителите ще се абонират основно за няколко канала предвид не толкова голямото многообразие и избор. Представете си обаче какво би се случило, ако някои от най-големите телевизионни канали се присъединят.

Каналите с платено абонаментно съдържание безспорно имат потенциала да привлекат интереса на потребителите, като същевременно им дават възможност да плащат само за това, което действително гледат. Възможност, която голяма част от потребителите в момента не получават. В допълнение към това от YouTube заявиха, че планират да пуснат повече канали през идните седмици.

Придобивайки YouTube, Google инвестира в платформата близо 200 млн. долара, за да разшири и изгради 100 от най-популярните й канали и още около 100 млн. долара, за да финансира стартирането на още 60 нови канала, чието съдържание пряко да конкурира сателитните оператори, в опит да привлече част от бюджетите за телевизионна реклама. Така в отговор на конкурентната надпревара с кабелните оператори YouTube каналите с платено съдържание и фокус върху авторското съдържание днес са вече факт.

The following two tabs change content below.

Мирена Димчева

Мирена Димчева е дипломиран бакалавър по Международни икономически отношения. Интересува се живо от дигитален маркетинг и IT, онлайн комуникации и реклама.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php