7 причини детето ви да бъде геймър

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
fb_DK30
Metareading за сугестопедията и Digital KidZ: Как Айнщайн е „фактор за въображение”?
25.10.2014
tunio-pCloud
pCloud: „Не лишавайте децата си от бъдеще“
28.10.2014

7 причини детето ви да бъде геймър

Kid-gamer

Геймър – познавате поне един такъв. Искате ли детето ви да бъде геймър? Вероятно отговорът е „не“, тъй като в обществото „геймър“ звучи негативно. Не бързайте да правите заключения, ще представим 7 причини защо да насърчавате детето си да играе игри.

Kid-gamer

1. Игрите възпитават състезателен дух

Когато децата са малки, награди винаги има за всички. Когато, обаче, това дете „влезе“ в реалния живот се сблъсква с действителността и разбира по трудния начин, че награди има само за тези, които ги спечелят.

„Аз съм родител, който не харесва заниманията, в които всяко дете получава медал само защото участва“, смята Жанет Блумфийлд, Thought Catalog.

Това правят игрите – показват на детето, че за да получиш, трябва да се състезаваш и колкото по-рано го осъзнаят, толкова по-подготвени ще бъдат за реалния живот.

2. Игрите учат на постоянство

Единственият начин детето ви да достигне до 3-то ниво е като мине 2-ро. Друг вариант няма. Колкото и да се „сърди“, че е опитвало цял ден, играта няма да каже „Благодаря, че опитва цял ден. Тъй като опитът е по-важен от уменията, продължаваш напред.“

3. Игрите създават мрежа от международни контакти

Децата днес имат възможността за контакти без граници. Играят игри в сървъри и намират общ език с другите играчи. Може и да звучи невъзможно, но наистина едно 8-годишно китайче ще намери общ език с 9-годишно българче.

4. Игрите учат детето да губи с достойнство

Част от състезателния дух е да можеш да губиш с достойнство и следващия път да се върнеш още по-силен. На това учат игрите. Всяка загуба те учи на нещо, всяка загуба е част от развитието ти.

5. Игрите учат детето на по-добра памет

Съществуват игри с доста дълги инструкции. Какво прави детето? Запаметява ги. Когато започне да играе, доста от игрите отново изискват добра памет, за да следи обстановката. Тази добре тренирана памет ще е от полза, например в училище – за да запамети правописните правила и изключения, за да научи таблицата за умножение и т.н.

6. Игрите учат децата да „управляват“ триизмерни виртуални пространства

Управлението на триизмерни пространства е един от критериите за интелигентност в тестовете за интелигентност. Следователно щом игрите възпитават правилното управление на триизмерни виртуални пространства, правят децата интелигентни. Елементарна логика.

7. Игрите са забавни

Накрая, но не на последно място – игрите са забавни. Всеки има нужда да разпусне от натовареното ежедневие. Както децата от училище, така и вие от работа.

Изтрийте негативното значение на думата „геймър“ от речника си, намерете правилните игри за детето си и се забавлявайте заедно.

The following two tabs change content below.
Инициативата DigitalKidZ® е проект на Фондация “Дигиталните деца”. Създаден през 2014г с амбицията да подпомага родителите и учителите на съвременните деца да повишат своята дигитална грамотност, за да развият техните когнитивни и социални умения, критично мислене, гражданска отговорност и грамотност за боравене с цифровите технологии и онлайн медии или т.нар. „умения за 21 век“.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php