DigitalKidZ: Наука.Образование. Технологии предстои на 19 март 2016

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
bett2016_03
Bett 2016: Образование от бъдещето
27.01.2016
robots-AI
Изкуствен интелект ще обучава “дигиталните деца” след три години
23.02.2016

DigitalKidZ: Наука.Образование. Технологии предстои на 19 март 2016

FB_event

За втора поредна година, организаторите на инициативата DigitalKidZ – Фондация “Дигиталните деца” провокират обществени дебати на тема “Образованието на бъдещето” и каква е ролята на технологиите в него.

FB_event

На 12 март 2016г в “Перото”, НДК те организират “отворена дискусия”, посветена на тенденциите в образованието, ролята на технологиите в живота ни и еволюцията на обществата, а на 19 март 2016 в зала 6 на НДК организират конференция, изложение и творчески работилници за деца на тема: Наука. Образование. Технологии.

“През последните няколко години наблюдаваме изключителна трансформация на света, в който живеем – колите започнаха да се движат на ток, часовниците да следят дали, кога и по колко часа спим, телефоните са първото нещо, което пипаме сутрин рано, а страховете и фобиите си можем да преодолеем не с помощта на психотерапевт, а с виртуалната реалност. Как се промени науката, как технологиите променят образованието и как да подготвим децата си за „дигиталната трансформация,” това са темите, които провокират интереса ни и залегнаха в програмата на пролетното издание на инициативата.

Ще научите още за:

  • Проектно-ориентирано обучение в хармония със съвременните образователни тенденции
  • Професионални или социални умения да развиваме у децата днес
  • Естественото учене и Изкуствения интелект
  • Могат ли технологиите да помогнат осигуряването на равен достъп до информация и образование за хората с увреден слух в България?

Kонферентната програма е с предвиден жестомимичен превод.

Лектори на конференцията са представители на Института по математика и информатика към БАН, създателите на най-голямата българска платформа, посветена на науката – “Българска наука”, главният редактор на сп. BBC знание и представители на МОН.

За децата традиционно е предвидена паралелна програма с творчески работилници, където те могат да изследват света на роботите, да програмират своя приказка или да се забавляват, докато откриват красотата на приложната математика.

За повече информация и регистрация за участие в събитието, посетете уеб сайта – http://digitalkidz.eu/conference.

Лектори на конференцията са представители на Института по математика и информатика към БАН, създателите на най-голямата …

Posted by Digital KidZ on Monday, 15 February 2016

The following two tabs change content below.
Инициативата DigitalKidZ® е проект на Фондация “Дигиталните деца”. Създаден през 2014г с амбицията да подпомага родителите и учителите на съвременните деца да повишат своята дигитална грамотност, за да развият техните когнитивни и социални умения, критично мислене, гражданска отговорност и грамотност за боравене с цифровите технологии и онлайн медии или т.нар. „умения за 21 век“.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php