Khan Academy в България с кампания за набиране на средства

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
GK9_8001-750x330
DigitalKidZ обедини науката и технологиите в името на по-доброто образование
21.03.2016
minecraftkids
Мисия: Minecraft
25.04.2016

Khan Academy в България с кампания за набиране на средства

Paperless_Classrooms

Вече над 10 години Khan Academy предлага безплатно образование на световно ниво за всеки, навсякъде по света. Сдружение “Образование без раници” превежда, прилага и разпространява световната платформа на български, за да могат максимален брой хора да се възползват от този ресурс и в България.

Paperless_Classrooms

За да е възможно това обаче, са нужни средства. Сдружението превежда Khan Academy от 2011 г. насам, благодарение на труда на стотици доброволци и няколко единични дарения. Учениците в страната вече ползват около 1800 преведени видео урока – от общо 8000. Преведени са и няколко хиляди от интерактивните упражнения, но има още много работа – в английската версия на платформата те са цели 100 000. Освен това,  за гарантиране качеството на преводите са нужни експерти по съответните учебни предмети.

За да постигнат по-скоро целите си, миналата седмица “Образование без раници” започнаха набиране на средства. С тази кампания, стартирана в значимата онлайн платформа Global Giving, те се надяват да съберат от единични дарения (crowdfunding) минимум 10000 долара – но по възможност и повече, защото за целия превод и контрол на качеството на Khan Academy са нужни повече средства.

Каузата за превода на Khan Academy на български, както и използването на образователно съдържание на световно ниво чрез новите технологии очевидно има не малко поддръжници. За една седмица, кампанията на “Образование без раници” привлече 7604 долара от 136 дарителя във и извън страната. Всеки има възможност да подпомогне идеята, като направи своето малко или голямо дарение и разпространи информация за кампанията – до този петък, 25 март.

С помощта на събраните средства, съдържанието нa Khan Academy ще достигне до хиляди български деца и най-вече – до тези 40% от тях, които нямат достъп до качествено образование. С платформата, която се ползва  от над 26 милиона потребители по света, учениците получават ресурс на световно ниво, с който спестяват средства от частни уроци и с който учат, докато се забавляват. Учители и родители могат лесно да следят как децата се справят и да им помагат точно там, където им е трудно.

Кампанията е достъпна в интернет в платформата на Global Giving под заглавието “Educate Bulgarian children with Khan Academy” на адрес:

https://www.globalgiving.org/projects/educate-bulgarian-children-with-khan-academy/

The following two tabs change content below.
Инициативата DigitalKidZ® е проект на Фондация “Дигиталните деца”. Създаден през 2014г с амбицията да подпомага родителите и учителите на съвременните деца да повишат своята дигитална грамотност, за да развият техните когнитивни и социални умения, критично мислене, гражданска отговорност и грамотност за боравене с цифровите технологии и онлайн медии или т.нар. „умения за 21 век“.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php