Образователните потребности на “дигиталните деца”?

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
_DK_40
Открий ги с Uber
10.05.2015
_DK_45
Може ли математиката да бъде забавна?
13.05.2015

Образователните потребности на “дигиталните деца”?

_DK_42

78% от преподавателите споделят, че технологиите имат позитивно въздействие върху класните стаи и продуктивността на учениците, а променящите се условия на работа и живот налагат все по-категорично нови подходи в образованието, за да бъдат учениците адекватни на случващото се.

_DK_42

Каква е ролята на технологиите в образованието и как интернет предоставя инструменти и възможности да бъдат разширени образователните компетенциите на децата е фокус на второто издание на Digital KidZ – конференцията, която има за мисия да изгради мост между технологиите, образованието, родителството и децата и да интегрира децата със специфични потребности в обществото, отново посредством технологиите.

Макар все още основните предизвикателства, пред които е изправена българската образователна система да са – застаряващите, демотивирани учители и пасивните методи на преподаване – все повече учители започват да използват интерактивни и нетрадиционни образователни методики и дори да си сътрудничат с колеги по цял свят, които имат интерес в областта на иновативното образование.

“Учителите с напреднали дигитални умения могат да създават качествени образователни материали и споделят своя труд с други преподаватели, за да насърчават новите начини за преподаване,” споделят от Samsung във връзка с иновативната платформа Smart Classroom , която ще представят в рамките на Digital KidZ на 16 май в София.

Учителите днес могат да учат за тенденциите в образованието и новите методи за преподаване навсякъде и по всяко време, като използват таблети за достъп до онлайн образователни общности.

Smart Classroom е уеб базирана платформа за интерактивно и колаборативно обучение, предназначена за учители и ученици от цялата страна, която може да се използва както за работа в клас, така и за самостоятелна работа вкъщи. Учителите могат да създават курсове с дигитално съдържание, които да споделят с колеги и да ги преподават на ученици от своето или други училища. Учебното съдържание, качено на тази платформа, което ще бъде споделяно ще е внимателно подбрано и предварително одобрено от експерти в обалстта на образованието.

Цели курсове или отделни уроци могат да бъдат създавани, независимо от предемта и темата и да бъдат изнасяни в клас пред ученици, в дигитален формат.

Концепцията за Smart Classroom е тя да бъде удобна за ползване от всеки потребител, без да изисква солидни познания или способности за  работа във виртуална среда.  Нейният интелигентен, интуитивен и лесен за ползване интерфейс прави учебния процес ефикасен, достъпен и не на последно място, приятен.

Платформата може да се използва на всякакви съвременни електронни устройства с достъп до интернет – настолни компютри, лаптопи, таблети и смартфони.

В Samsung  вярват, че доброто образoвание в училище е ключа към успеха на младите хора в следващите стъпки от тяхното развитие. Бързото развитие на технологиите в тази дигитална ера налага и образвателния процес да се адаптира към новите нужди на обществото. Образованието трябва да подготвя младите хора по начин, който ще бъде ефектвиен за тяхното бъдещо развитие. В наше време образование , изключващо дигиталните умения и интегрирането на  технологиите се възприема като остаряло и неефективно за подготовката на учениците.

[sws_yellow_box box_size=“620″] Второто издание на Digital KidZ е на 16 май 2015 – Модерен театър, София – специален гост на събитието и участник в програмата Теодоси Теодосиев – мъж на 2014г и номиниран за европейски гражданин 2015. За участие е необходима предварителна регистрация – остават 36 часа до крайния срок.[/sws_yellow_box]

Digital KidZ се осъществява с подкрепата на Samsung, Superhosting.bg, Издателство Софтпрес, Фондация за насърчаване на четенето „Детски книги“, както и с любезната PR подкрепа на Interimage.

The following two tabs change content below.
Инициативата DigitalKidZ® е проект на Фондация “Дигиталните деца”. Създаден през 2014г с амбицията да подпомага родителите и учителите на съвременните деца да повишат своята дигитална грамотност, за да развият техните когнитивни и социални умения, критично мислене, гражданска отговорност и грамотност за боравене с цифровите технологии и онлайн медии или т.нар. „умения за 21 век“.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php