Помага ли Minecraft в училище?

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
_DK_19
Петър Шарков, Mindmapping: Мисловните карти са „наръчник“ за употреба на мозъка
25.03.2015
2.25.13-Kid-on-Laptop
Образование в YouTube: Най-добрите детски научно-популярни канали 
30.03.2015

Помага ли Minecraft в училище?

minecraft02

Популярните видео игри все по-често влизат в класните стаи, при това инициатори са преподавателите. Да вземем, например, Minecraft. Играта има над 100 млн. потребители, а над 3000 училища в целия свят я използват като помощник в учебния процес. 

minecraft02

Целта на Minecraft е конструиране в 3D среда или това е нещо като виртуално лего. Това, по което играта се различава от много други компютърни игри е именно фактът, че Minecraft „създава“ и гради нещо ново, докато по-популярното е да се разрушава и убива.

Minecraft има т.нар. отворен характер, което означава, че от преподавателска гледна точка не е специфично насочен към един предмет и няма строги правила. Играта може да се прилага в различни часове и по различни поводи. Свободата и възможностите пред педагозите са неограничени, което, разбира се, означава и отговорности. На първо място, преподавателят трябва да има ясна идея и концепция в главата си как точно ще използва възможностите на Minecraft в конкретния учебен час.

В помощ на преподавателите идват и различни безплатни ресурси като MineCraftedu.com. Платформата е специално създадена, за да съдейства употребата на играта в класните стаи и събира в себе си съвети и успешни практики. Също така, не забравяйте, че в основата на Minecraft стои развиването на детската креативност и дори употребата на играта да не е свързана пряко с учебния предмет, децата научават много и развиват въображението си. Minecraft може да се използва и като инструмент за работа в екип, в случай, че учителят реши да направи групи от по няколко ученици, които да мислят и конструират заедно.

Minecraft – една игра, която учи на креативност и която заслужава да има място в класните стаи. Как смятате? Играят ли вашите деца на Minecraft?

[sws_yellow_box box_size=“620″] Повече за Minecraft и ролята на игрите ще говорим в рамките на конференцията Digital KidZ, организирана от Newtrend: Media | Marketing | Events. [/sws_yellow_box]

The following two tabs change content below.
Инициативата DigitalKidZ® е проект на Фондация “Дигиталните деца”. Създаден през 2014г с амбицията да подпомага родителите и учителите на съвременните деца да повишат своята дигитална грамотност, за да развият техните когнитивни и социални умения, критично мислене, гражданска отговорност и грамотност за боравене с цифровите технологии и онлайн медии или т.нар. „умения за 21 век“.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php