Застаряващите училища на “дигиталните деца”

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
Digital-Economy
България изостава с навлизането на цифрови технологии в икономиката и обществото
06.03.2016
Защо образованието е трудна мисия
14.03.2016

Застаряващите училища на “дигиталните деца”

DigitalKidZ-III-NDK-(959)

Образованието на “дигиталните деца”, ефективни  методики за преподаване, технологиите в образованието и тенденциите на развиващото се общество,  ще бъдат във фокуса на четвъртото издание на конференцията и творчески работилници DigitalKidZ, организирани от Фондация “Дигиталните деца” на 19 март 2016 в зали 8 и 9 на НДК, София.

DigitalKidZ-III-NDK-(959)

Паралелно с обществените дискусии за застаряващите преподаватели в българското образование, все по-често се обсъжда внедряването на технологии в учебния процес и дигитализация на учебното съдържание. Работят ли технологиите в образованието обаче? Проучванията доказват, че полезността на технологиите се наблюдава единствено, ако тяхното внедряване е обвързано с промяна в модела на обучение и интеграцията им е в пряка корелация с тенденциите за развитие на обществото, икономиката и пазара на труда.

“Иновативни са не училищата, които провокират децата да пишат домашните си на iPad и са оборудвани с последни модели интерактивни дъски, а тези, които отчитат трансформацията, която технологиите налагат върху обществото и новото, дигитално поколение ученици е класните стаи,” споделя Ивелина Атанасова, организатор на инициативата. “Наричаме децата днес “дигитални” не защото боравят лесно със своите мобилни устройства, а защото не познават света преди технологиите, което ги кара да мислят, учат и комуникират по съвършено различен начин. Как? Именно тези изследвания, опит и ценни съвети обобщават българските лидери в областта на образованието, психологията, бизнеса и технологиите, лектори на конференцията, докато професионални педагози съпреживяват технологии по един нов и градивен начин с децата в работилниците на DigitalKidZ.”

Лектори в конферентната програма на DigitalKidZ са представители на Института по математика и информатика към БАН, Института по астрономия с НАО Рожен към БАН, създателите на най-голямата българска платформа, посветена на науката – “Българска наука”, представители на МОН, представители на издателство Булвест – Анубис, които ще разкажат повече за електронните учебници, българските представители на Space Camp към NASA и преподаватели от средния клас, които успешно внедряват технологиите и иновативните методи на преподаване, за да повишат интереса и успеха на учениците си.

Традиционно конферентната програма на DigitalKidZ обръща внимание и на “специалните деца”. Тази година Ашод Деранхонян от Фондация „Заслушай се“ ще разкаже как технологиите могат да осигурят жестов превод в реално време за глухите деца чрез видео и трансформиране на говор към текст, а 10-годишната Диана ще разкрие повече за предизвикателствата да бъдеш “дигитално дете” в общество, което с носталгия “инвестира” в миналото си, но не планира бъдещето.

За децата традиционно е предвидена паралелна програма с творчески работилници, където те могат да изследват света на роботите, да програмират своя приказка или да се забавляват, докато откриват красотата на приложната математика и света на мравките и пчелите и как е скрито зад понятието „интелигентност на рояка“.

За присъствие на DigitalKidZ на 19 март 2016 е необходима регистрация в уеб сайта на инициативата – http://digitalkidz.eu/conference.

11707867_1055192644539111_522938377450063485_o

12 март 2016 в литературен клуб „Перото“ ще се състои първата от поредицa отворени дискусии, посветени на образованието на „дигиталните деца“, тенденциите по света, развитието на пазара на труда и новите образователни потребности, успешни практики и съвети.

С участието на Станислава Станева, Америка за България, Ваня Кастрева – Регионален инспекторат на образованието, София, Ивелина Атанасова – DigitalKidZ, Галя Пенчева – учител по математика в ПЧМГ, Станислава Станева, Америка за България. Водещ: Драгомир Симеонов. Вход свободен, след регистрация.

DigitalKidZ е проект на Фондация “Дигиталните деца” – осъществява се с медийната и маркетинг подкрепа на Newtrend: Media | Marketing | Events и любезното домакинство на НДК, София.

The following two tabs change content below.
Инициативата DigitalKidZ® е проект на Фондация “Дигиталните деца”. Създаден през 2014г с амбицията да подпомага родителите и учителите на съвременните деца да повишат своята дигитална грамотност, за да развият техните когнитивни и социални умения, критично мислене, гражданска отговорност и грамотност за боравене с цифровите технологии и онлайн медии или т.нар. „умения за 21 век“.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php