Най-голямата търсачка за торренти BTJunkie затвори

След 7 години успешна работа, с около 4 000 000 активни торрента и около 4200 торрента добавени дневно, най-голямата търсачка за торренти „BTJunkie“ преустанови своята дейност доброволно.


На сайта се появи съобщение, което гласеше:

„ Това е краят приятели. Не взехме решението лесно, но по-добре да затворим доброволно. Борихме  се години наред за вашето право на свободна комуникация, но дойде мига, в който да продължим напред.  Преживяването беше невероятно, желаем ви всичко най-хубаво“.

Най-интересното е, че BTJunkie, не бяха разследвани, нито, който и да е от техните сървъри съдържаше, какъвто и да е торрент файл –  тяхната система работеше на принципа на търсачката на Google и търсеше информация в свободни торрент тракери, като предоставяше линкове на потребителите. Явно след масовите арести във връзка със SOPA никой вече не е спокоен, а законопроекта започва да действа на психическа основа.

Само за изминалия един месец – беше затворен един от най-големите сайтове за споделяне на съдържание –  Megaupload, а собствениците на торрент гиганта ThePirateBay получиха отказ да обжалват присъдите си, самият сайт беше преместен от .org домейн към .se, поради опасността от изземане на домейна от страна на американските власти.

The following two tabs change content below.

Владимир Пaтев

Владимир Пaтев е графичен дизайнер на свободна практика. В момента живее в Германия. Можете да следите последните му проекти във Facebook на адрес: www.facebook.com/vladEmirsky

Реклама

  • Промо код: NEWTREND - 10% отстъпка за всички услуги на SuperHosting.BG - хостинг планове и домейни, нови услуги.

Фейсбуки:

Коментирай

© 2012 Newtrend Media Marketing Events Ltd. | Използването на съдържанието или част от съдържанието на NewTrend, на лого или символи, които се асоциират с марката, без изрично разрешение, подлежи на законови и финансови санкции. Всички права запазени.

css.php