Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
Anonymous
Anonymous „удариха“ ПРОФОН в протест срещу ACTA
06.02.2012
Broadband-Fiber-Optic-Cable
Включи се в изследването за сигурността на интернет връзките
13.02.2012

Най-голямата търсачка за торренти BTJunkie затвори

btjunkieshutdown

След 7 години успешна работа, с около 4 000 000 активни торрента и около 4200 торрента добавени дневно, най-голямата търсачка за торренти „BTJunkie“ преустанови своята дейност доброволно.


На сайта се появи съобщение, което гласеше:

„ Това е краят приятели. Не взехме решението лесно, но по-добре да затворим доброволно. Борихме  се години наред за вашето право на свободна комуникация, но дойде мига, в който да продължим напред.  Преживяването беше невероятно, желаем ви всичко най-хубаво“.

Най-интересното е, че BTJunkie, не бяха разследвани, нито, който и да е от техните сървъри съдържаше, какъвто и да е торрент файл –  тяхната система работеше на принципа на търсачката на Google и търсеше информация в свободни торрент тракери, като предоставяше линкове на потребителите. Явно след масовите арести във връзка със SOPA никой вече не е спокоен, а законопроекта започва да действа на психическа основа.

Само за изминалия един месец – беше затворен един от най-големите сайтове за споделяне на съдържание –  Megaupload, а собствениците на торрент гиганта ThePirateBay получиха отказ да обжалват присъдите си, самият сайт беше преместен от .org домейн към .se, поради опасността от изземане на домейна от страна на американските власти.

The following two tabs change content below.

Владимир Пaтев

Владимир Пaтев е графичен дизайнер на свободна практика. В момента живее в Германия. Можете да следите последните му проекти във Facebook на адрес: www.facebook.com/vladEmirsky

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php