Събота сутрин с: Младен Борисов от traincamp.me

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
Computer-Software-Engineer
Събота сутрин с: Димитър Благоев
11.07.2015
DPP_0202
Събота сутрин с: Евгений Митов от The Videonauts
29.08.2015

Събота сутрин с: Младен Борисов от traincamp.me

team

Днес ще поговорим с Младен Борисов – един от създателите на Traincamp.me. Traincamp.me  е платформата за професионално самообучение, изградена около специален алгоритъм, който помага на потребителите да откриват най-добрите видеообучения, курсове, книги, конференции и семинари от областта на технологиите, дизайна и дигиталния маркетинг на живо. В момента екипът на traincamp.me участва в най- големия европейски акселератор Emerge Education в Лондон.

team

Здравей! Благодарим ти за това интервю. Би ли се представил с едно изречение?

Младен, който скоро ще навърши 30 и си мисли, че вече може да помага на другите.

Разкажи ни малко повече за идеята зад traincamp.me. Защо решихте да програмирате именно такава платформа?

Програмират я Ники, Иво и Марто… В света на новите технологии промяната е единственото нещо, което е постоянство. Ние сме професионалисти в този сектор от доста време, но винаги сме изпитвали проблеми с намирането на точните ресурси, които да ни направят по-добри. Този проблем ни накара да помислим за адекватно решение, което да можем да предложим и на останалите. Така се появи и traincamp.me: с идеята да съберем и организираме най-добрите обучителни ресурси за програмисти, дизайнери и хората в сферата на дигиталния маркетинг. Представете си, че може да намерите на едно място книги, събития, онлайн обучения и др. и всичко това е съобразено с личните ви предпочитания. Това е Traincamp.

Какво е да си част от най-големия европейски образователен акселератор Emerge Education и един от 6 избрани екипи от цял свят?

Страхотно е да бъдеш сред 6-те от 200. Означава, че сме се потрудили, а хора, които наистина разбират от бизнес, са оценили идеята ни.

Какво да очакваме в близките месеци?

През август предстои да направим няколко теста с компании в България и Великобритания. Ще отворим прозорец за тест на всички хора, които са оставили имейлите си през последните месеци – това ще ни помогне да полираме продукта и през септември, когато ще пуснем публична beta версия, да сме напреднали достатъчно. През октомври пък ни предстои поредна много голяма стъпка – отваряме нов прозорец за инвестиции.

Кой е най- добрият съвет, който някога си получавал, но така и не си послушал?

“Престани да се ядосваш за глупости.”

Колко далеч си склонен да отидеш, за да видиш идеите си да се превръщат в реалност?

До Kepler 452b!

Бил ли си част от екипа на друг стартъп досега?

Не съм бил част, но съм консултирал няколко стартъпа по отношение на дигиталната им стратегия.

Какво би променил в българското образование?

Бих се доверил повече на младежта в България, която иска да промени образованието!

Какво би казал на 16-годишен младеж, който иска да стане CEO на успешен стартъп?

На 16 трудно се става CEO, но пък може да се провали няколко пъти и да се научи…

Как виждаш бъдещето на traincamp.me след 5 години?

Traincamp.me разбира, че си в метрото и имаш 10 мин за онази статия, която сутринта нямаше време да прочетеш.

А бъдещето на останалите MOOC (Massively Open Online Courses) сайтове?

Тук е важно да спомена, че освен онлайн курсове в Traincamp ще намерите и книги, видеа, подкасти, конференции и офлайн курсове.
Освен това, на практика ние залагаме много повече на изкуствения интелект, който стои зад подбора на съдържанието, отколкото на генерирането на съдържание – за да сме сигурни, че потребителите ни ще получават винаги най-подходящите за тях предложения как да подобрят уменията си в дадена сфера.

Благодарим ти.

The following two tabs change content below.

Венцислава Николова

Главен редактор на Newtrend Media и Основател на JUMP Project at JUMP Project
Венцислава Николова е основател на JUMP Project. Занимава се със социално предприемачество, организиране на културни мероприятия, активен доброволец в различни неправителствени организации, а по професия е специалист по човешки ресурси. Обича да работи с и за хората и вярва в теорията на "libre knowledge"- знанието трябва да е безплатно и споделено.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php