Нова вълна от разговори – интегриран Skype за Windows Phone

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
AA024324-645x250
Ще се превърне ли Instagram Video в ефективен инструмент за бизнеса?
21.06.2013
Evernote
Evernote 5 вече и на Windows
19.07.2013

Нова вълна от разговори – интегриран Skype за Windows Phone

Skype-windows-phone

Настъпи застой в пазара на смартфони по света, но пък това от друга страна предлага страхотна възможност на Microsoft.

Световният лидер в предоставянето иновативни решения в комуникациите, мобилността, информацията и развлеченията – Verizon дължи плащане от около 23,5 милиарда долара към Apple заради iPhonе-и, които не може да продаде. Дали пък смартфонът-талисман не започва да губи вече от чара си?! Междувременно AT&T и T-Mobile представиха нови програми, които да стимулират потребителите да обновяват своите телефони много по-често, тъй като тенденцията сред клиентите е тези ъпдейти да се извършват с едно много по-бавно темпо. Според последни проучвания хората все по-рядко обновяват софтуера на своя телефон, което от своя страна прави много трудно поддържането на постоянен ръст на приходите за компании като Apple и AT&T.

Skype-windows-phone

Все повече хора сменят своя телефон все по-често. Това може да бъде една страхотна възможност за Microsoft да привлече повече потребители към своите продукти. Като се има предвид почти нищожния пазарен дял на Windows Phone, шансът им за успех е тясно свързан с избора им на развитие и доразработване на идея, която да ги изстреля нагоре. И вместо да се съревновава при еднакви условия, Microsoft ще трябва да надскочи своите конкуренти с тази единствена идея и да я направи незаменима.

И това е Skype.

Определено всеки от нас е изпитвал неудобството от използването на програмата през своя телефон. Разбира се тя вече работи добре на Android и IOS, но има определено промени, които трябва да се направят. Основният фактор е, че Skype в крайна сметка си остава приложение, което използваш на своя телефон, а не е интегриран елемент в самият апарат.

В последната си статия Мат Есей – известен блогър и вицепрезидент в 10gen,  споделя именно своя лош опит с приложението:

„ Преди около година бях на пътуване до Лондон. Трябваше да проведа един конферентен разговор, но пък не ми се искаше да плащам таксите за роуминг на AT&T ( мобилен оператор в САЩ ). Затова отидох до най-близката гара, която предлагаше и безплатен Wi-Fi сигнал. Обадих се, проведох разговора си през Skype, платих точно 0,00$, а пък връзката беше учудващо добра, като се има в предвид силата на Wi-Fi сигнала.

За съжаление обаче по това време Skype не поддържаше Bluetooth, и се наложи постоянно да местя телефона от ухото си ,за да чувам и и за да мога да гледам календара си и всичките важни документи, които ми трябваха. Сега вече Skype Mobile поддържа Bluetooth, но пък продължава да лагва по други начини.”

… Особено, ако използвате Windows Phone 8. По ирония на съдбата Skype е по-добре съвместим с IOS, Android и Blackberry, отколкото с Windows Phone. Най-малкото заради факта, че видео разговорите през Skype са достъпни само на тези платформи. В крайна сметка се получава така, че Skype – притежание на Microsoft, върви много по-добре на всяка друга операционна система, освен на тази, която притежава.

Това всъщност е една пропусната възможност, от която е време Microsoft да се възползва. Представете си Windows Phone с вече интегриран в системата си Skype, свободно използващ адресната книга и всички други вградени характеристики. Настъпил е моментът, в който Microsoft трябва да вкара пълната си сила в собствения си продукт и да подобри именно там управлението на приложението. Тук не става дума да се осакатят конкурентните платформи и да се подкопае качеството там. Това не би било изгодно за никого, тъй като самият Skype става все по-ценен с нарастването и подобряването на услугата, която предлага.

Промените вече започват да настъпват и да се измислят нови начини как може това да се случи по най-добрия начин. Microsoft заяви намерението си да продължи да поддържа Skype приложението за всички известни платформи, но да се съсредоточи върху интегрирането на услугата в потребителския интерфейс на Windows Phone. Това е в интерес на потребителите, тъй като те ще имат възможността да се обадят и да не се притесняват от това дали разговорът ще бъде проведен през Skype или през мрежата на мобилния оператор. В частност в случаите, когато Wi-Fi връзката е по-силна в сравнение с обхвата на самия телефон, ще се откроят предимствата на новата услуга.

Наистина това е сериозна стъпка, но пък от друга страна не е ли малко закъсняла? В края на краищата вече мобилните компании не разчитат толкова на телефонните разговори, а на реализирането на пренос на данни. От там идват приходите им. Skype държи в момента около една трета от трафика на разговори, а пък от компаниите с радост ще освободят част от този трафик, за да се направи път на по-рентабилни услуги за пренос на данни.

Дори и те да склонят да изградят с Microsoft такава Skype- ориентирана услуга специално за Windows Phone, със сигурност Microsoft ще е доста крачки назад след мобилното господство на Apple и Samsung в този момент. И въпреки всичко Microsoft показва готовност за поделяне на успеха със своите партньори.

Microsoft трябва да направи някои големи залози, за да може това начинание да се осъществи успешно. В крайна сметка интегрираната Skype услуга за Windows Phone 8 е доста умен ход и определено залогът си струва.

The following two tabs change content below.
Роси харесва новите социални мрежи и старите приятелства. Иновативните стратегии за маркетинг и отлежалите във времето методи на комуникация. Медиите са не само работа, но и начин на живот за нея – като писането. Опитът в различни области - тв- и видео продукции, реклама и лайфстайл журналистика, й дава широкия диапазон от умения, нужен за продуктивна екипна работа, наситена с динамика и вкус към поднасяне на новините, които ни заобикалят и интересуват.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php